Rubriek: Feest-eten

Traditionele Oudjaarssalade

 Op elke laatste dag van het jaar verschijnt hij weer de traditionele oudjaarssalade. Natuurlijk zijn altijd de oliebollen, oesters en champagne van de partij, maar in navolging van mijn moeder maak ik ook altijd een Oudjaarssalade. Een Oudjaarssalade kenmerkt zich door een salade die gepresenteerd wordt als klok waarvan beide wijzers op de twaalf gezet

Lees verder...

Wat kook jij met Kerst?

Wat gingen ze afgelopen weken weer helemaal los voor het Kerstmenu. Culinair journalisten, foodbloggers, tv-koks. Ze haalden alles uit de kast om jou een stressloze, kan-niet-mislukken kerst toe te wensen. Zo kwam Delicious met maar liefst 92 nieuwe feestrecepten. Vond Albert Heijn kerstmenu’s meer kans van slagen hebben met hun handige instructievideo’s. Koken met Karin

Lees verder...

Recept – De perfecte rosbief uit de oven

Hoe maak je nu zelf die perfecte rosbief uit de oven? Heerlijk mals, rosé van binnen, maar met een mooie bruine korst? Je kunt gaan zitten rekenen met gewicht en minuten in de oven + zoveel extra in de oven. Maar het kan veel eenvoudiger. Edith gebruikt een kernthermometer en legt je uit hoe je

Lees verder...

8 kerstrecepten van sterrenchefs

December feestmaand? Je zou het niet zeggen. De tips en trucs ter voorkoming van kerststress vliegen je om de oren. En ach, wij zouden niet een echt foodblog zijn als we je juist nu in de steek zouden laten. Daarom de komende dagen nog wat tips, recepten en handige trucs. Zodat jij straks echt kunt

Lees verder...

Kies je eigen stijl: 2x recept pompoensoep

Zeg maar hoe je feestelijk je het wilt hebben met kerst dit jaar. Wil je flink uitpakken of hou je het liever eenvoudig? Met een heerlijk geurig pompoensoepje zit je altijd goed. Pompoensoep is namelijk heel simpel en ruim van te voren te bereiden. Het makkelijkste maar lekkerste pompoensoep-recept dat we kennen hebben we hieronder voor

Lees verder...

Ontdek kerststad Amsterdam met CityFoodRoute

  Ben je nog op zoek naar lekkere gerechten voor het kerstmenu en heb je nog tijd om een frisse neus te halen? Loop dan eens de kerstroute van CityFoodRoute. Een heerlijke wandeling langs 22 verrassende ambachtelijke winkeltjes in Amsterdam-Oost. Met deze route willen de oprichters van CityFoodRoute, Floske Kusse en Tine Sommeijer, stadsbewoners laten

Lees verder...

De borrelhappenkalender

Een feestje is niet compleet zonder .. Vul zelf maar iets in op de stippellijntjes. Maar als je het ons vraagt, dan zetten we daar vrienden en lekkere hapjes neer. Zo denken ook ontwerpbureau Kamer 465 en uitgeverij Snor erover. Samen maakten ze weer een kalender die je jaren achter elkaar kunt gebruiken. Dit keer

Lees verder...

Wat wordt dé oranjesnack op Koningsdag?

Een nieuwe koning, een nieuwe snack! Food Inspiration is toe aan iets nieuws. Met het wisselen van de troon, kiezen zij ook voor een andere oranjesnack. Een waardige opvolger voor de oranje tompouce. De oproep om je idee voor een nieuwe oranjesnack in te sturen, kon je hier al eerder lezen. Vandaag zijn de genomineerden

Lees verder...

Mysterie van het witte ei

Lekker hè, zo’n eitje bij het Paasontbijt. En met een geverfde wordt het nog feestelijker. Het liefst wit. Daarom, rond Pasen, maakt het eerst zo begeerde bruin tijdelijk plaats voor wit. Om daarna weer snel zijn witte collega te verstoten van het schap. Maar waar blijft die dan als we ze de rest van het

Lees verder...

De abdicatie van de oranje tompouce

Het glazuur kleurt al jaren oranje rondom Koninginnedag. Geen ander gerecht is met deze feestdag zo onlosmakelijk verbonden als de oranje tompouce. Maar tijden veranderen. Vanaf volgend jaar heet Koninginnedag voortaan Koningsdag en vieren we het ook nog eens op een andere datum. Einde ook voor de oranje tompouce? Food Inspiration vindt dat het tijd

Lees verder...

Valentijns verleidingsrecept: gepassioneerde kwartels in rozensaus

In navolging van de verleidingstruc om te koken met rozen die ik gisteren op Koken.blog.nl plaatste, volgt hier ook nog een recept om een verleidelijk Valentijnsdiner te maken. Het idee om kwartels te gebruiken heb ik uit het boek ‘Rode rozen en tortilla’s‘ van Laura Esquivel gehaald, maar ik heb uiteindelijk een nieuw recept gemaakt.

Lees verder...

Valentijns verleidingstruc: kook met rozen

Valentijnsdag is natuurlijk de dag om je geliefde te tonen dat je hem of haar bijzonder vindt. De grootste kansen liggen er in mijn beleving voor diegenen die heimelijk verliefd zijn, maar er nog niet echt voor uit durven te komen. Voor hen heb ik een ultieme verleidingstruc beschikbaar. Een truc die eruit bestaat de

Lees verder...

Valentijnsdag: zeg het met eten

Etalages kleuren weer rood en overal duiken kaartjes en knuffelbeertjes op om de harten van je geliefden te overtuigen. Valentijnsdag is in aantocht. Commerciële onzin natuurlijk, dat weten we allemaal. Al kan het natuurlijk nooit kwaad om af en toe je geliefde eens lekker te verwennen. Wil je op Valentijnsdag je geliefde een cadeautje geven?

Lees verder...

Trendy hapjesplankje

Het is al eerder gezegd op dit blog: sommige producten liggen zo voor de hand, waarom zijn ze niet eerder bedacht? Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de blikopener die pas vijftig jaar nadat het eerste conservenblikje werd gemaakt, werd uitgevonden? Zo iets lijkt ook te gebeuren met  de cocktailprikker.

Lees verder...