Menu Vivavalentijn

‘kwartels in rozensaus’ uit boek Altijd Feest (Denise Harskamp)

De dag die ooit bedoeld was voor geheime aanbidders om hun liefde bekend te maken, wordt tegenwoordig ook gebruikt om je vrienden en vriendinnen een kaartje te sturen of je jarenlange liefde een extraatje te geven. Echt authentiek kunnen we Valentijnsdag dus niet meer noemen. Maar goed, vooruit dan maar. We moeten toch eten, en het liefst lekker. Daarom de komende twee weken leuke tips, goede cadeau-ideeën en lekkere recepten om 14 februari tóch een bijzonder smaakje te geven.

Afrodisia
Van sommige ingrediënten wordt gedacht dat ze lust opwekken. Deze worden afrodisia genoemd, naar Afrodite, de Griekse godin van de liefde. Soms is dat vanwege de vorm, zoals die van asperges en vijgen, maar ook banaan, abrikoos en bleekselderij zouden lustopwekkend zijn. En soms vanwege de stimulerende werking ervan, zoals chocola, knoflook, champagne en oesters. Verwerk deze ingrediënten in een lekker menu, dek de tafel mooi, zet een zwoel muziekje op, steek kaarsen aan en geniet van je avond en elkaar.

Het koken.blog vivavalentijnsmenu 2016
Om je op weg te helpen geven we je komende week recepten voor een compleet menu. Dan heb je nog genoeg tijd om boodschappen te doen en mooie menukaarten te maken. Het koken.blog vivavalentijnsmenu 2016 heeft de volgende hoofdingrediënten, allemaal ware afrodisia:

04-02: Amuse – gegratineerde oesters
06-02: Voorgerecht – avocado-meloensalade
08-02: Hoofdgerecht -  zeevruchtenschotel
10-02: Dessert – hazelnootcake, sabayon en peer

 

Lees ook:Een menu om te verleiden
Lees ook:Vivavalentijnsmenu amuse: oesters
Lees ook:al zesduizend jaar oesters
Lees ook:Oesters
Lees ook:Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>