Rubriek: De bladen

In deze rubriek bespreek ik de culinaire tijdschriften en dat zijn er nogal wat!

GaultMillau winnaars bekend

Gisteravond zijn tijdens de Nacht van GaultMillau de Awards voor het jaar 2008 uitgereikt en is de nieuwste culinaire gids gelanceerd. Maar liefst 13 prijzen zijn uitgereikt. Het zal niemand verbazen dat opnieuw Oud Sluis en De Librije tot de echte toppers zijn verkozen. De Librije kreeg echter vanwege het totaalconcept en vele activiteiten de titel 'beste restaurant'

Lees verder...

de Marokkaanse banketletter

In de nieuwste Boodschappen (nr 11) speculeert de vaste columniste Wilma van Hoeven over het ontstaan van de banketletter. Zij stelt dat deze zeer waarschijnlijk uit Marokko komt. Daar kenden ze al een van filodeeg gemaakt gebak met amandelspijs. Door de overheersing van de 'Moren' op Spanje en de latere overheersing van de Spanjaarden op

Lees verder...