Win Bouillon Magazine

Leesvoer voor fijne proevers! Dat is de ondertitel van Bouillon! Magazine. In dit culitijdschrift kan je lezen hoe lekker eten is en hoe dat over de hele wereld zo beleefd wordt. Van verhalen over Nederlandse koks en restaurants tot bijzondere ingrediënten waar ook ter wereld, er wordt lekkerbekkend over geschreven.

En ik mag een nummer van Bouillon! Magazine weggeven. Wat moet je daarvoor doen?

Vertel in het kort hieronder een leuke ervaring over eten, koken, ingrediënten of iets dat daarmee te maken heeft.
Degene met het leukste, lekkerste of nieuwsgierigmakendste verhaal krijgt het zomernummer van 2010 thuisgestuurd. Kijk hier welke verhalen er in dat nummer staan, en laat je inspireren!

Volgende week maandag maak ik de gelukkige winnaar bekend. En dat is inmiddels gebeurd! De actie is dus afgelopen.

Lees ook:WINNEN? Bouillon magazine, herfst 2013
Lees ook:En Bouillon is gewonnen door..
Lees ook:Bouillon! magazine, winter 2013
Lees ook:Bouillon Magazine nr 38
Lees ook:Fijn leesvoer: Bouillon magazine

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Win Bouillon Magazine

 1. Chris

  MMMM… helaas heb ik het zomernummer van 2010 al. Dus dan maar geen sappig verhaaltje!

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn Auteur

  En het huidige nummer, voorjaar 2011? Heb je die al? Ik wilde die als verrassing ook als prijs opsturen aan een tweede leuke inzender, dus …

    /   Reply  / 
 3. Corine

  Een leuke anekdote mbt bouillon. Ik werk als kraamverzorgende, en wat ik eigenlijk bijna in elk gezin maak is een grote pan zelf getrokken kippensoep. Lekker licht verteerbaar en met extra groente erin kan het als maaltijd dienen.

  Meestal ga ik opzoek of naar een biologische slager of een islamitische slager. Haal daar een grote kip, zet die op met kruiden, ui, wortel, prei. En laat dit op een langzaam vuur zacht worden. Vlees van de botten plukken en de bouillon krachtig op smaak brengen, groente en evt vermicceli of couscous toevoegen. Als het een maaltijdsoep moet worden doe ik er ook nog zetmeel houdende groente door zoals bonen (wit). De kraamgezinnen eten er altijd met smaak van. Het zout en vocht helpt tegen duiziligheid, vocht is ook nog eens goed voor de borstvoeding, en het is licht verteerbaar. Pas bevallen vrouwen hebben vaak weinig eetlust.

  Even snel uitgetypt aangezien ik zo weer aan het werk moet, op naar nieuwe roze of blauwe baby muisjes en wie weet weer een pot soep.

    /   Reply  / 
 4. elsa

  nee hoor niet moeilijk maar ik heb een abonnement op dit heerlijke blad en word dus ook niet geprikkeld om een leuk verhaal te s brijven. ik lees nu veel liever hoe je een olijfboer wordt of over het franse stokbrood. iedereen die dit blad niet kent…win het en je zult er verslaafd aan raken.

    /   Reply  / 
 5. Edith Dourleijn Auteur

  Dank je Elsa, dit vind ik ook een fijne reactie (op mijn tweet). En de makers van Bouillon ook, denk ik. Jammer dat ik je niet blij kan maken, misschien eens bij een andere actie?

    /   Reply  / 
 6. Chris

  Ahhhh, nou heb je je verrassing verklapt! Ik ga eens even denken. Verhaaltjes genoeg!

    /   Reply  / 
  1. elsa

   en deze artikelen staan in het voorjaarsnummer, het zomernummer is nog een verassing

     /   Reply  / 
   1. Edith Dourleijn Auteur

    Ja, dat is het leuke, je weet niet wat ieder volgend nummer zal brengen. Eén tipje van de sluier: in het zomernummer 2011 komt een artikel van mijn hand te staan! De prijsvraag gaat trouwens over het zomernummer van 2010, voor de duidelijkheid.

      /   Reply  / 
 7. elsa

  nee hoor, dit is een tipje

    /   Reply  / 
 8. Peter

  Ik vraag me af waarom iedereen tomaten in de koelkast bewaart. Daar gaan ze veel te snel bederven. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met de tomaten op een mooie schaal op mijn aanrecht te bewaren. Ziet er mooi uit (als je ervan houdt :-) ) en ze blijven op kamertemperatuur ECHT weken goed. Voordelen: meer plaats in je groentelade en de tomaten (die in NL toch vaak te onrijp en zonder smaak in de winkel liggen) rijpen nog een beetje verder. Probeer het maar eens uit met je volgende trosje tomaten.

    /   Reply  / 
 9. Yumee

  Ik heb mezelf vorig jaar als goed voornemen gesteld om minimaal 1x per maand zelf soep te maken. Zo wilde ik zo veel mogelijk verschillende soepen maken. Afgelopen jaar ben ik er redelijk in geslaagd om elke maand een nieuwe variant op tafel te zetten. Maar kippensoep blijft toch één van de favorieten. Mijn anekdote mbt soep was niet zo lang geleden en gaat over deze kippensoep. Ik was verkouden en maakte mijn kippensoep – die ik inmiddels helende krachten toedicht dankzij gember en andere kruiden – en de soep was bijzonder goed gelukt. Ik had 5 liter gemaakt, zodat ik ook soep kon invriezen voor later. Maar voordat het zo ver was, liet ik de kippensoep terugkoelen in de gootsteen (in water). Ik lette even niet goed op en voor ik het wist hoorde ik een vreemd geluid… Ik rende de keuken in en toen stond mijn vriend daar de soep door de GOOTSTEEN te spoelen. Ik heb het uitgegild! Hij dacht dat ‘het wel afval zou zijn’, aangezien de pan in de gootsteen stond… Ik ben zelden zo boos geweest. Gelukkig heeft hij later zijn spijt betuigd en kwam hij een dag later met een bloemetje voor me thuis…

    /   Reply  / 
 10. Louis Meisen

  Op een van de meest culinaire campings in Frankrijk kookt Gerhard. Deze man IS koken, en bepaald wat zijn gasten eten om de dag. Alles wat je aan beesten ziet rondlopen, kan op je bord verschijnen; al beseffen veel gasten dat niet; een achteloze opmerking over die leuke gansjes die ineens weg zijn wordt genegeerd,een wijs man die Gerhard.

  Tijdens een van zijn vele diners,waar we lam gerookt in hooi met kruiden aten (veel vuur,veel rook,veel passie), nam een gast het woord en vertelde dat als de chef de smaak in die lam makkelijker wilde kopiëren; hij nog wel een kruidenmengsel wist; van de 2 plank van boven in het gedroogde kruidenschap bij de Aldi. Zou echt topkwaliteit zijn.

  We hebben niet gelachen, dat kwam achteraf onder het genot van een mooie loirewijn. Zo zie je maar, iedereen kookt,proeft en denkt volgens een eigen unieke referentiekader; en zo hoort het ook.

  Heb nog wel iets nagestuurd voor Gerhard.een potje van een Duitse gigant. ;)

    /   Reply  / 
 11. Edith Dourleijn Auteur

  JAAAAAH! Graag meer van dit soort fantastische verhalen! En nee, ze hoeven niet persé over soep of bouillon te gaan, zoals Louis goed laat zien!

    /   Reply  / 
 12. Bas Akkerman

  DE BIEFSTUK DIE NIET GOED MEER WAS

  Toen ik een jaar of veertien was, leerde mijn moeder mij koken. Handig voor als ik een keertje alleen thuis zou zijn, en natuurlijk ook goed voor later als ik op mijzelf zou wonen.
  En zo kwam de dag dat ik inderdaad een keer alleen thuis was, en voor mijzelf moest koken. Er waren aardappeltjes om op te bakken, spinazie om vanuit de vriezer in een pannetje te doen, en mijn moeder had gezegd dat er biefstuk was – in de vriezer.
  Dus ik om half zes vol goede moed de vriezer openen. Maar wat zag ik op de verpakking van de biefstuk staan? De houdbaarheidsdatum was al met een volle maand verstreken!! Diep teleurgesteld in mijn moeders huishoudelijke en logistieke kwaliteiten heb ik de biefstuk bevroren en al in de vuilnismand gekieperd. Want dat kon ik toch zeker niet meer eten!
  Pas later hoorde ik van mijn moeder dat ingevroren voer lang goed kan blijven… Wist ik veel!

    /   Reply  / 
 13. Pingback: En Bouillon is gewonnen door.. | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>