Fijn leesvoer: Bouillon magazine

Je hebt culibladen en je hebt culibladen. De ene soort staat vol recepten en prachtige foto’s, de andere soort is zeldzamer en wordt in kleinere oplages uitgebracht. De reden? Misschien omdat ze vooral uit lettertjes bestaan, en werkelijk leesvoer zijn. Een magazine dat in de tweede categorie valt is Bouillon Magazine. Je komt het – helaas – nauwelijks tegen in de kiosk, alleen de gespecialiseerde boekhandels willen het nog wel eens in de schappen hebben staan.

Wij van koken.blog zijn dol op Bouillon. Daarom breken we er maar eens een lans voor. Want iedere liefhebber van lekker eten zou toch op z’n minst dit bijzondere magazine van naam moeten kennen. 
 

Bouillon Magazine is thans in zijn tiende jaargang. Ieder kwartaal ploft het bij een selecte schare fans op mat. Die – en geldt zeker voor mij – direct een kop thee zetten of een goed glas wijn pakken en zich op de bank nestelen. Voor ruim honderd pagina’s goed geschreven leesvoer over allerlei mogelijke onderwerpen. Als ze maar met eten te maken hebben.

Nummer 37
Afgelopen week kwam nummer 37 uit. Fijn, zo vlak voor de kerstvakantie.
Het openingsportret is zoals altijd van een van de ambassadeurs van het magazine, in dit nummer is dat restaurant Aan de Poel. En dat Bouillon Magazine niet alleen over haute culinaire cultuur gaat, bewijst het volgende artikel: een verhaal over een Marokkaanse man die al decennia voor een (inmiddels gesloten) bioscoop zijn worstjes grilt. En verderop kan je nog meer snacken, bij een verhaal over de geschiedenis van het eten uit de muur.
Mocht je denken dat het eten van tulpenbollen alleen gegeten werden in de hongerwinter, dan heb je het mis. Ook in ‘s werelds derde restaurant Mugaritz staan ze op het menu. Hugo Borst smaakt  naar chocolade, Maffiavrije wijn, Verliefd op een witte roos, en Pornogastro, het zijn nog maar een paar van de titels van de andere artikelen. Zo worden in Bouillon je smaakpapillen keer op keer geprikkeld.
[Een uitgebreidere samenvatting van alle artikelen vind je op de site.] 

Drie kookboeken cadeau!
Nieuwsgierig geworden? Neem een abonnement. Voor de luttele 45 euro ploft het ieder kwartaal op jouw deurmat.
En extra fijn: je mag als je nu lid wordt, mag je zomaar 3 kookboeken uitzoeken. Het is dat ik al jaren lid ben…

.

Lees ook:Win Bouillon Magazine
Lees ook:WINNEN? Bouillon magazine, herfst 2013
Lees ook:Bouillon Magazine nr 38
Lees ook:En Bouillon is gewonnen door..
Lees ook:JenT magazine, nr 3 is uit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Fijn leesvoer: Bouillon magazine

 1. Herna

  Restaurant Aan de Poel…daar zou ik wel eens willen eten! Uiteraard ook voor het eten maar vooral omdat ik daar in de jaren 50-60 daar altijd op de poel schaatste! Toen er nog koude winters waren.

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Ik ben benieuwd in hoeverre de ‘poel’ veranderd is, Herna. Zou je het nog terugherkennen?

     /   Reply  / 
 2. Pingback: Bouillon Magazine nr 38 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>