Eenmalig culinair tijdschrift BLANCHE

Culiniare glossy’s zijn maar een raar ding en lijken maar niet te kunnen overleven. Het hier geprezen Sabor hield het welgeteld 2 nummers vol op papier, en ook J en T, het magazine van Jonnie en Thérèse Boer zie ik ook nergens meer.

Misschien dat dat meespeelde bij de beslissing van Blanche Vinke, samen met haar Edwin eigenaar van De Kromme Watergang, om de naar haar genoemde glossy Blanche maar 1x uit te brengen. En als je dat dan doet, en je hebt maar 1 nummer, wat zet je daar dan in? 
    

 

Waarom een magazine?
In 1993 begonnen Blanche en Edwin hun restaurant diep verstopt in Zeeland. In de Kromme Watergang werkten ze langzaam, maar gestaag aan het waarmaken van hun dromen. In 2005 kregen ze daarvoor hun eerste ster van Michelin, maar vooral dit nog korte decennium lijkt Zeeland niet zo ver weg meer. De tweede ster kwam in 2011, in hetzelfde jaar dat Edwin Vinke door GaultMillau tot Chef van het Jaar werd uitgeroepen. Daar voorafgaand won Blanche Vinke in 2009 de gastvrijheidsprijs D’ Couvert van blad Saisonnier.

Het magazine
20 Jaar De Kromme Watergang, daarover gaat het natuurlijk in Blanche. Natuurlijk besteedt het magazine aandacht aan de ‘zilte’ keuken van Edwin maar daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod die volgens Blanche raakvlakken hebben met hun sterrenrestaurant. Met bijdragen van onder andere Cees Helder en Rik Felderhof, portretten van andere teamleden van De Kromme Watergang en natuurlijk de ‘guilty pleasures’ van Blanche en Edwin op het gebied van eten, drinken, kunst en cultuur.
Blanche zegt er zelf over: “We werken steevast vanuit de filosofie van toen: begrijpelijke smaken, geen fratsen, puur natuur. Volgens Edwin draait het om het vangen van smaken. Voor deze ene keer heb ik mijn smaak gevangen in een magazine met mijn naam. Ik hoop dat ook deze smaak verrast, verleidt en bekoort.”

Als het net zo mooi wordt als het in hun eigen beheer uitgegeven kookboek Zilte Klei (lees maar), dan wordt het een collectors item. Wij zijn nieuwsgierig!

Blanche wordt eenmalig uitgegeven en is via de Kromme Watergang (tegen verzendkosten) te bestellen. Of daar mee te nemen als je er gaat eten.

Lees ook:Zilte klei
Lees ook:Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland
Lees ook:24hrs Evi & Friends
Lees ook:WINACTIE: Topkoks voor thuiskoks 6
Lees ook:Bouillon Magazine nr 38

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>