Leuke en handige apps: Sabor

Er zijn maar weinig culinaire apps die verder gaan dan het delen van adresjes, recepten en kooktechnieken. En dat is jammer, want eten is meer dan alleen je maag vullen. Eten is het proeven aan een andere cultuur. Eten is wetenschap. Eten is liefde voor producten. En daar is zoveel moois over te vertellen. Gelukkig is er nu Sabor.

Hé, maar die kennen we toch al?!
Inderdaad. Sabor bestond al. Tot vorig jaar nog als papieren tijdschrift te koop in de boekhandel. Een glossy magazine dat niet alleen draait om recepten en keukentrucs, maar ook om de mensen en de geschiedenis achter het eten en drinken. Helaas waren de makers vanwege omstandigheden genoodzaakt te kiezen voor een andere vorm. Die hebben zij gelukkig gevonden. Sabor is helemaal terug. Ditmaal gestoken in een digitaal jasje. App Sabor voor de Ipad is een feit!

Een smaakvolle glossy met inhoud
Sabor heeft heel wat internationale culinaire journalisten aan zich weten te binden. Zij voeden het blad met inhoudelijke artikelen over voedselwetenschap, seizoensprodukten, culinaire reizen en interviews met mensen die een bijzondere band hebben met eten. Recepten staan niet centraal, maar ondersteunen juist de verhalen. Het magazine is rijk geïllustreerd met mooie indringende foto’s. Sfeerbepalend en een lust voor het oog.

Gelukkig is het digitale magazine is nog net zo leesbaar als de papieren versie. Misschien wel beter. De lay-out is heel overzichtelijk, heel gemakkelijk swipe je door de ruim honderd ‘pagina’s’ en nergens vind je reclame-uitingen.

Sabor goes international
Belangrijk verschil. Het blad is nu Engelstalig. Hoewel dat even slikken is, is de keuze hiervoor heel begrijpelijk. Verhalen over eten zijn universeel en niet grens gebonden. Bovendien is de inhoud van de artikelen van zulke goede kwaliteit dat de Nederlandse makers lezers over de hele wereld wil laten meegenieten.

De eerste editie heeft als thema ‘Big in Japan’, met o.a. artikelen over de Japanse koffiecultuur, Japanse whiskey, interview met Chef Tomikawa van het Japanse restaurant Yamazato in Amsterdam. Met daarnaast ook aandacht voor de terugkerende Twentse landgans, mispels, Argentijns ijs, eten in Syrië. Kortom, Sabor is breed en internationaal georiënteerd.

Het digitale magazine Sabor verschijnt tweemaal per jaar en is voor de Ipad voor $4,99 verkrijgbaar in de Itunes store. Het is ons alleen niet helemaal duidelijk of je hiervoor maar éénmalig of meerdere keren het magazine ontvangt.

 

 

Lees ook:Sabor – een nieuw culinair magazine
Lees ook:JenT magazine, nr 3 is uit
Lees ook:Nieuw: glossy over bier
Lees ook:Eenmalig culinair tijdschrift BLANCHE
Lees ook:Gourmet weer alive op iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>