Rubriek: Algemeen

In de categorie vind je allerlei nieuwsberichten die met lekker eten en koken te maken hebben

Bakactie Pink Ribbon groot succes!

Bakactie Pink Ribbon groot succes: voor € 13.441,- roze koekjes verkocht!   Baksters en bakkers in het hele land doken de afgelopen weken voor Pink Ribbon de keuken in. Hun roze cupcakes, koekjes en biscuits in alle soorten, maten en smaken leverden maar liefst € 13.441,- op! Zaterdag 12 november, tijdens het culinaire event De

Lees verder...

WINNEN Spectaculair kerstdiner met Picanha

Red je kerst en begin niet te laat. Gisteren werd bij ons in de stad de kerstverlichting opgehangen. Een wake-up call voor iedereen die zijn plannen voor kerst nog niet op orde heeft natuurlijk. Wat gaan we doen? En vooral: wat gaan we eten?! Keukenstress Het zou me niet verbazen als er wetenschappelijk bewijs bestaat

Lees verder...

Een culinaire reis door Azië in eigen land

‘Volg je zintuigen.’ Deze drie woorden zijn me, in positieve zin, blijven achtervolgen na de kookworkshop Een reis door Azië, die ik volgde bij kookschool Keizer Culinair in Amsterdam. Iedere keer als ik de afgelopen weken met mijn neus weer diep in een recept zat en blind alles tot de letter wilde volgen, dacht ik

Lees verder...

Testkeuken: de Mathijs Maaltijdbox

Niet hoeven nadenken, niet hoeven shoppen, maar wel een origineel gerecht op tafel, zelf gemaakt met eersteklas ingrediënten – en niet met wat er toevallig voorradig was bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat is dus de reden dat de maaltijdbox stormenderwijs Nederland veroverd. In sommige kantoortuinen schijnt op bezorgdagen over weinig anders gepraat te worden dan

Lees verder...

Koninklijke tafelmanieren

Eten zonder smakken, niet naar de wc tijdens een diner en nooit praten met volle mond, die tafelmanieren hebben de meeste mensen wel geleerd. Maar als iedereen slurpt en smakt, zoals in China? Smakken koning en koningin dan mee? En als een dinergast het vingerkommetje voor drinkbeker aanziet? Hoe los je dat koninklijk op?  Om te

Lees verder...

Koekjesbakker Holtkamp verklapt zijn toprecepten

Banketbakker Cees Holtkamp geeft de komende weken zijn beste koekjesrecepten prijs in de Volkskrant. Thuisbakkers konden dit weekend beginnen met het oer-Hollandse bokkenpootje. Het succes van een geslaagd koekje? “Wegen. Bij banketbakkersrecepten komt alles heel precies.” Cees Holtkamp ziet zichzelf niet als banketbakker in ruste, want hij doet nog van alles. Zijn filmpjes op Foodtube,

Lees verder...

Muziek in de keuken

Jamie Oliver zingt Dancing in the moonlight tijdens het hakken en bakken, in de film Chef schalt salsa uit de foodtruck en Gwyneth Paltrow schijnt rapmuziek te draaien in de keuken. Welke muziek draai jij tijdens het koken? Spotify-app Supper combineert recepten met muziek. Ieder gerecht heeft twee lijstjes muziek: eentje tijdens het koken, de

Lees verder...

Bacon bakken met je strijkbout – de 7 raarste keukentips van 2014

Online kooktijdschrift The Daily Meal zet de raarste, meest verrassende keukentips van 2014 op een rijtje. Koken.blog koos haar favorieten. Op 1: hoe je bacon bakt met een strijkijzer. 1. Bacon plus strijkbout Pak de plakken bacon in aluminiumfolie. Strijk de ingepakte bacon tot het gaar is. Pas op: geen vet op je strijkbout morsen

Lees verder...

Kerst cadeautips

Nog een weekje, dan zitten we weer allemaal samen rond de boom. Licht gespannen spiekend naar de enorm stapel presentjes. Want waar Sinterklaas het feest is waar vooral de kids in de watten worden gelegd, daar is Kerst toch wel het cadeaufeest voor de ‘grote mensen’. Daarom een paar tips op een rijtje voor de

Lees verder...

Superfoods in alle soorten en maten

Tijd voor een kleine quiz. Welke producten op onderstaande foto zijn geen superfood? Hoog gehalte aan voedingsstoffen Om superfoods, voedingsmiddelen waarvan wordt gezegd dat ze een hoog gehalte aan voedingsstoffen of bioactieve stoffen bevatten, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, kun je niet meer heen. Chiazaad, gojibessen, bijenpollen, hennepzaad. Het is tegenwoordig overal verkrijgbaar. Maar heb

Lees verder...

Rutger bakt feestelijk

Ik beken. Van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt heb ik helemaal niets gezien. De naam Rutger hoorde ik zo af en toe wel voorbij komen en dat hij het programma had gewonnen wist ik, maar dat was het ook wel. Ik ben gek op bakken en koken, maar ik kijk, in tegenstelling tot

Lees verder...

De heerlijke eenvoud van kippenleverpaté

Uit onverwachte hoek kreeg ik vorige week een tweedehands en heerlijk ouderwets boek over het maken van paté cadeau. Het serieuze werk wordt erin besproken: terrines, gelei en ook het gebruik van ganzenlevers wordt zonder scrupules breed uitgemeten. Dit is paté maken voor gevorderden, zeg maar. En als ik eens een hele zondag niets te

Lees verder...

Wat eten zij?

Hagelslag of tahini als ontbijt? Verse vis of zakken chips in de wekelijkse boodschappentas? Bijzondere foto-projecten laten zien wat mensen over de hele wereld eigenlijk eten. Tijd voor ontbijt Een broodje hagelslag of gefermenteerde soyabonen? Druivensiroop met tahini of liever een baguette met verse jus? Fotograaf Hannah Whitaker en journalist Malia Wollan maakten voor New

Lees verder...

Winnaar Jan Picknicktafel

Afgelopen week kwamen vele reacties binnen op onze vraag: wat is jouw favoriete pannenkoekbeleg? Om kans te maken op de Jan picknicktafel mocht jij vertellen wat jouw pannenkoek helemaal af maakt. Jullie antwoorden op onze website en via onze Facebook-pagina (heb jij ‘m al geliket?) waren bijzonder smakelijk; van appelschijfjes tot appelstroop en van nutella

Lees verder...

restaurant Noble: terras met uitzicht over rivier

Je kunt het je met al deze regen bijna niet voorstellen, maar een week geleden zat ik nog in het zonnetje te genieten op het nieuwe terras van restaurant Noble in Den Bosch. Een plek waar het ruime terras om de oude boom heen is gebouwd en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de landerijen

Lees verder...