restaurant Noble: terras met uitzicht over rivier

Je kunt het je met al deze regen bijna niet voorstellen, maar een week geleden zat ik nog in het zonnetje te genieten op het nieuwe terras van restaurant Noble in Den Bosch. Een plek waar het ruime terras om de oude boom heen is gebouwd en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de landerijen en een riviertje (de Bossebroek), waar je met een pontje van de ene naar de andere kant gebracht kan worden. Restaurant Noble is gevestigd in het statige pand dat bekend staat als “Chalet Royal” dat acht maanden geleden een moderniseringsslag heeft gemaakt. Culinair vernieuwend, eigentijds, toegankelijk en op niveau, zijn enkele begrippen die bij het nieuwe restaurantconcept passen.

Shared dining
Edwin Kats (1968, Meesterkok , De Swaen (1 michelinster) en La Rive ( michelinsterren)) is na zijn vele reizen met Noble een nieuwe gastronomische tijd in gegaan. Hij introduceerde het shared dining concept waarbij gerechten op schalen in het midden van de tafel geserveerd worden. Speciaal voor het eerste terras seizoen componeerden Kats en chef Lars Albers een “Out of the Box Fruits de Mèr”. Een fraai vormgegeven nieuwe versie van de bekende terrasklassieker met onder andere Kreeft, Gillardeau, King Crab, Kokkels en grote garnalen, allemaal met eigen garnituur en temperatuur.  Deze sea platter nieuwe stijl kan ik van harte aanbevelen en is vanaf vandaag te verkrijgen.

Katshuis
Bij binnenkomst val je letterlijk met je neus in de meest fantastische wijnen. Een enorme glazen wijnkast met de naam ‘het Katshuis’ is een blikvanger en zorgt voor het bewaren van alle wijnen op de juiste temperatuur. Naast het Katshuis kom je in ruimte waar een moderne bar staat die als een soort chefs table opgesteld staat. Gasten kunnen namelijk vanaf de bar in de open keuken kijken hoe alle gerechten bereid worden en ook de diverse kazen en gerijpt vlees zijn in glazen vitrines zichtbaar die in de muur verwerkt zijn.

Noble Kaas
Edwin Kats presenteerde gisteren tevens zijn nieuwe Noble kaas, die hij heeft samengesteld met kaasmaakster Mirjam van Hest. Een kaasmaakster die de familietraditie in het kaasmaken voortzet en die al eerder kazen bereidde met onder andere Roger Rassin van Amstel Intercontinental. De volle boerenkaas is afkomstig van het rivierenland van Heusden en Altena, met weilanden vol met sappig gras die de kazen extra romig maken. De internationaal georiënteerde Kats heeft een lichte hint van specerijen uit het midden en verre oosten toegevoegd om de smaak een verrassende Noble tint te geven.

meer informatie

Restaurant Noble serveert zeven dagen per week lunch en diner. Noble beschikt tevens over een kookstudio, meeting room en Private Dining Room tot 14 personen.

Restaurant Noble
Wilhelminaplein 1
5211 CG ‘s-Hertogenbosch
+ 31 736 13 23 31
 [email protected]
www.restaurantnoble.nl

 

 

Lees ook:Crisis = 17 miljoen kilo Parmezaan in de kluis
Lees ook:De echte Indiase keuken
Lees ook:Dining with the stars 2010
Lees ook:Zilte klei
Lees ook:Red een parmezaanse kaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>