Muziek in de keuken

Jamie Oliver zingt Dancing in the moonlight tijdens het hakken en bakken, in de film Chef schalt salsa uit de foodtruck en Gwyneth Paltrow schijnt rapmuziek te draaien in de keuken. Welke muziek draai jij tijdens het koken?

Spotify-app Supper combineert recepten met muziek. Ieder gerecht heeft twee lijstjes muziek: eentje tijdens het koken, de andere tijdens het eten.

Gitaren bij chili

Bij het koken van Chicken Tantamen Ramen wordt A Hard Road van Black Sabbath geadviseerd, maar ook Old Man van Neil Young en We Will Rock You van Queen. Kennelijk vraagt het pittige noodle-gerecht om wat stevige gitaren.

Bij een bietenburger adviseert chef Harj I Want To Take You Higher van Sly & The Family Stone en Mary Jane’s Last Dance van Tom Petty. “[This is] music that gets the creative juices flowing (pun intended) and help inspire creativity in the kitchen,” licht hij toe.

Indie, pop, Jamie

Jamie Oliver heeft op Youtube een playlist gemaakt van zijn favoriete keukendeuntjes. Toploader, Manic Street Preachers, Supergrass: Jamie kiest voor een beetje indie, een beetje pop en vooral lekker vrolijk.

En wie foodfilm Chef heeft gezien, herinnert zich natuurlijk de swingende salsa-klanken op de achtergrond en soms zelfs op de voorgrond, zoals de vrolijke cover van Sexual Healing.

Stilte

En de rapmuziek van Gwyneth Palthrow? De actrice, die ook een kookboek heeft geschreven, zegt dat ze in de keuken elk woord meezingt van haar favoriete rapsongs. Niet echt iets voor haar toenmalige echtgenoot Chris Martin, frontman van Coldplay: hij wil tijdens het koken helemaal niks horen. Stilte, zodat hij zich kan concentreren op zijn werk.

Lees ook:Tip cadeau voor Kerst: Computerkoken met Jamie Oliver
Lees ook:Weer een dochter voor Jamie Oliver
Lees ook:‘Noem Jamie en Gordon geen chef meer’
Lees ook:Jamie Oliver’s American Road Trip
Lees ook:Daar is Jamie weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>