WINNEN Spectaculair kerstdiner met Picanha

Red je kerst en begin niet te laat. Gisteren werd bij ons in de stad de kerstverlichting opgehangen. Een wake-up call voor iedereen die zijn plannen voor kerst nog niet op orde heeft natuurlijk. Wat gaan we doen? En vooral: wat gaan we eten?!

Keukenstress

Het zou me niet verbazen als er wetenschappelijk bewijs bestaat voor de stelling dat de meeste keukenstress voorkomt in de laatste week van december. We willen het allemaal zo lekker mogelijk maken, met de beste ingrediënten en de meest geavanceerde recepten. En in die drang naar perfectie wachten velen – ik in ieder geval zo vaak – verlamd en veel te lang met actie ondernemen. Tot we weer bij onze positieven komen en het ineens half december is en er nog steeds geen concreet dinerplan op tafel ligt.

Supergezellig

Vorig jaar had ik mijn gehele familie op bezoek, ingevlogen uit verre oorden van Bodegraven tot Texas. Op kerstavond hadden we een tafel vol hapjes van culinair niveau vooraf om mee bij te kletsen. En daarna een enorme pan Ierse runderstoofpot – de dag van tevoren gemaakt natuurlijk – op tafel en opscheppen maar. Groot succes: supergezellig en redelijk stressvrij. Dat is was een goede manier om het het aan te pakken. Dit jaar komt er wat minder familie over de vloer; dat soort feestetentjes kan een mens maar eens in de zoveel tijd aan. Maar mijn stressvrije kerstdiner is alweer geregeld. Want deze week mocht ik een kerstdinerbox van Le Box testen en ik voel er veel voor er gelijk een te bestellen voor de happy holidays ook.

Prachtig rundvlees

Le Box is een iniatief van een bedrijf dat uit de gehele wereld het beste vlees importeert. Inderdaad, vegetariërs mogen nu afhaken. Maar als je vlees eet, kun je maar beter kwaliteit eten. En dit diner is gebouwd rond een prachtig stuk rundvlees dat Picanha heet. Picanha is het staartstuk oftewel de bil van het rund, dat je in zijn geheel bereidt en dat een mooie vetkap heeft. In Nederland schrikken we voor zo’n vetkap vaak een beetje terug, maar het houdt het vlees juist sappig en mals en heeft een aparte smaak.

Viergangenmenu

Maar Le Box bevat dus een compleet viergangen menu, en voordat we aan de Picanha toe waren aten we eerst nog twee lekkere voorgerechtjes. Als eerste een tartaar van avocado, appel en serranoham, met een lekkere frisse citroencrème erop. Dit gerechtje kun je mooi in een glaasje of een weckpotje serveren. Daaran een zeer romig soepje van pastinaak, wat lekker makkelijk de dag van tevoren is klaar te maken. Volgens het recept gaat er veel mascarpone in, een ietsiepietsie te veel naar mijn smaak. Met een kloddertje erin was de soep ook al heerlijk romig en niet al te zwaar.

Spektakelstuk

Want het spektakelstuk van dit try-out kerstdiner moest nog komen natuurlijk: de geroosterde picanha! Echt moeilijk is dit niet te bereiden: even aanbraden, laten garen in de oven en in plakken snijden nadat het even heeft gerust. De aanwijzingen in het recept zijn duidelijk, maar ik denk dat het wel helpt als je wat ervaring hebt met vlees bereiden. Je wilt met kerst ten slotte niets in de soep laten lopen. De zoete aardappelchips met honing en de balsamicojus maakten het geheel wel erg zoet, naar onze smaak. Zoete aardappels uit de oven zijn al lekker genoeg wat ons betreft, dus de honing kun je ook achterwege laten.

Topflessen wijn

Het toetje was een vijgentaartje met vanilleroom: een fijn sluitstuk van een heerlijk copieus diner. Bij Le Box zitten ook twee topflessen stevige wijn en uitgebreide receptkaarten waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je de recepten moet klaarmaken. Enthousiast geworden? Dat komt mooi uit, want wij mogen zo’n geweldig kerstdiner van Le Box – vier gangen voor vier personen! – weggeven aan een van onze lezers. Kijk morgen op onze Facebookpagina hoe je kunt meedoen met deze superwinactie.

Meer informatie over het diner vind je alvast op www.lebox.nl

 

 

 

 

Lees ook:Help! Kerst! –> Tips voor een Kerstdiner zonder stress
Lees ook:Vegetarisch Kerstmenu
Lees ook:Vier Amerikaanse tips voor kerst zonder stress
Lees ook:Oproep voor basisscholen: doe mee aan de Very Vega Christmas Challenge
Lees ook:Kerstmenu van sterrenchefs

1 Reacties // Reageer

One thought on “WINNEN Spectaculair kerstdiner met Picanha

  1. Elly Tolsma

    Wat lijkt me dat heerlijk om een kerstdiner te winnen,geen stres voor 7 mensen,want je moet maar weer verzinnen wat je op tafel zet?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>