Online kooktijdschrift The Daily Meal zet de raarste, meest verrassende keukentips van 2014 op een rijtje. Koken.blog koos haar favorieten. Op 1: hoe je bacon bakt met een strijkijzer.
1. Bacon plus strijkbout
Pak de plakken bacon in aluminiumfolie. Strijk de ingepakte bacon tot het gaar is. Pas op: geen vet op je strijkbout morsen om vlekken op gestreken was te voorkomen.
2. Pasta door de papierversnipperaar
OK, wie heeft zin om dit op kantoor uit te proberen? Volgens Daily Meal is een papierversnipperaar net zo goed als een pastamachine. Schuif de vellen verse pasta door de versnipperaar en presto: tagliatelle.
3. Geitenkaas met flosdraad
Zachte kaasjes, zoals geitenkaas, kun je goed doorsnijden met flosdraad. Zet het floszijde vast aan de zijkant van het kaasje, bijvoorbeeld met een tandenstoker, sla het draad om het kaasje heen en trek de twee zijden naar elkaar toe. Werkt ook met zachte taartbodems. Tip van koken.blog: gebruik geen gewaxt garen of flosdraad met eucalyptus-smaak.
4. Kruiden in het vriesvak
Verse kruiden over? Snij ze fijn en doe ze in vakjes van een ijsblokjesvorm. Water erbij, invriezen. Heb je wat kruiden nodig voor de soep, dan wip je zo’n blokje uit de vorm en hup!
5. Zalm in de vaatwasser
Zalm pocheren? Volgens Daily Meal kun je dat ook in je vaatwasser doen. Pak de zalm goed in (Daily Meal adviseert aluminiumfolie, wij denken dat een vacuum-apparaat hierbij wel handig is) en leg in de vaatwasser. Draai een wasje, zonder vaatwastablet, en als het programma is afgelopen, is de zalm perfect gaar. Schijnt ook voor het stomen van groente te werken. Nogmaals: iemand zin om dit uit te proberen?
(Meer weten? Winex Magazine deelt ervaringen, Food Network geeft een recept.)
6. Eidooiers in een waterflesje
Dat filmpje heeft iedereen op Youtube gezien, toch? Breek een ei boven een bord, knijp een plastic flesje een beetje in en zet met de tuut op de dooier. Laat los en floep, de dooier schiet in het flesje. Handig!
7. Boter raspen
In het recept staat: boter op kamertemperatuur. Oeps, vergeten! Rasp de boter, dan is hij sneller op temperatuur. Bovendien voorkom je zo dat je de magnetron moet schoonmaken omdat een klompje boter bij het opwarmen is ontploft (vertel me dat ik niet de enige ben die dat –vaak! – overkomt?)
Bron: The Daily Meal
Lees ook:JustWater drinkfles
Lees ook:Recept Champignons Dordogne
Lees ook:Sushi op zijn best
Lees ook:Recept Sint-jakobsschelpen in bacon van de bbq
Lees ook:Recept Gegrilde kalfskoteletten met doperwten, artisjokken en bacon