Hobbykoks koken internationale kerstgerechten

Soms komt culinaire inspiratie uit een onverwachte hoek. Man Bijt Hond is bekend van de grappige portretten van alle kanten van Nederland, maar speciaal voor de kerst ging het televisieprogramma op de culinaire toer. In een warme kerstuitzending is te zien hoe Hollandse hobbykoks uit alle windstreken kerstgerechten maken uit hun moederland.

Het kerstmenu begint pas echt met een glas Champagne, legt de Franse Didier uit. Daarna koken de Russische Masha en haar zus een echte Borsc, Irene uit de Filipijnen maakt paella, de Noorse Christina maakt een peperkoekhuisje, Fatma en Kameroen maken een ongelofelijk pittige limoenchutney (‘een beetje knoflook’ en húp, daar gaat een hele kom gehakte knoflook in de pan – en zo gaat dat ook met de chilipepers) en er komt kerstham en verse kalfsworst op tafel. De recepten worden snel uitgelegd, maar op de site zijn alle recepten verzameld. Het inspirerende: de hobbykoks vertellen over de kersttradities in hun land.

En als digestief? Een glas cask strength whisky, uitgekozen door de Schotse Wullie.

Even kijken? http://www.npo.nl/man-bijt-hond/22-12-2014/KN_1661937

Lees ook:Herrie aan de horizon – het tv-programma in boekvorm
Lees ook:Recept Alioli
Lees ook:Recept Kipkorma met pistache
Lees ook:Kandidaten gezocht voor ‘Wie is de chef’
Lees ook:Man overleden na wedstrijdje hete pepers eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>