Taart

Taart is een ode aan liefde en de verbeeldingskracht. Het verhaal gaat over de achtjarige Kadir die later Poolreiziger wil worden. Hij weet alles over pinguïns en heeft een onverwoestbaar doorzettingsvermogen. Zijn vader Umut is de beste banketbakker van de wereld, maar sinds het overlijden van zijn vrouw is Umut verdrietig. Kadir haalt alles uit de kast om hem weer gelukkig te maken. Als vader en zoon verhuizen naar een dorp waar niemand zit te wachten op Umuts prachtige gebakjes, weet Kadir wat hem te doen staat: iedereen moet aan de taart.

Aan de bak
Dit verhaal kun je wekelijks volgen bij Zapp. Maar je kunt ook zelf met je kids aan de bak. Er is namelijk ook een boek verschenen. Een lees- en bakboek ineen. In Taart vind je namelijk het verhaal van Kadir en pape Umut, over de poolreis en de gebakjeswinkel. Maar nog leuker, je kunt zelf de keuken in op een regenachtige herfstdag, om met de kinderen te bakken. Eenvoudige maar heerlijke recepten, van appeltaart tot chocoladetaart en van pavlova tot kwarktaart.

Toptips
Taart is een echt bakboek voor kinderen. Met een heerlijk ontwerp, mooie illustraties, hele fijne recepten en goede tips. Zo start het boek met 5 dingen die je moet doen voordat je begint en 5 dingen die je moet weten voordat je begint. Bijvoorbeeld: ‘als je lang haar hebt, doe dat dan in een staartje. of zet een koksmuts op. Dan weet je zeker dat er geen ongewenste ingrediënten in je taart komen.’ Leuk! Vervolgens laten de auteurs je kennismaken met allerlei keukengereedschap, door middel van duidelijke foto’s. Daarna begint het echte werk.

Basisbodem voor vele variaties
Met een helder stappenplan, dmv tekst en foto’s, wordt uitgelegd hoe je een basisbodem maakt. Daarna volgen vele voorbeelden van wat je dan met die basisbodem kunt maken. Bosbessen en frambozentaart, Franse appeltaart, vijgentaart en kersenclafoutis zijn slechts een greep uit de vele voorbeelden. Maar zo basic blijft het niet. Aan het eind van het boek worden de patissierskills van je kids meer uitgedaagd, met een tarte tatin en – de horror van Masterchef Australië – de croquembouche.

Bakboek Taart winnen
Bij de nieuwe serie Taart is een receptenboek gemaakt, waarmee je zelf de lekkerste taarten kunt bakken. Elke week krijg je de kans om een exemplaar te winnen, door mee te doen met de prijsvraag. Wil jij meedoen? Ga naar de prijsvraag van Taart en beantwoord de vraag van deze week. In de aflevering op zondag kom je erachter of je het goede antwoord hebt gegeven. Direct na de uitzending wordt de winnaar bekend gemaakt op dezelfde pagina als de prijsvraag.

 

Taart
De serie: vanaf 7 september wekelijks op zondagochtend, 8 afleveringen, om 09:00 bij Zapp op 3.

Het boek:
Auteurs: Lineke van den Boezem & Meike Schaling
Uitgeverij Fontaine Uitgevers
Prijs €14,95

Meer lekkere boeken vind je in onze rubriek Kookboeken

 

Lees ook:I love cake, taart en koekjes
Lees ook:Goede basiskookboeken over bakken
Lees ook:Taarten van Abel – kookboek
Lees ook:De magie van taart
Lees ook:Dubbele bakweek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>