De proefkeuken

Als groot fan van De proefkeuken weet zoon inmiddels al hoe drop, kauwgom en chips gemaakt worden. Want hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek; niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. Toch? Jawel! Pieter en Willem gaan de uitdaging aan, en doen er zelfs een schepje bovenop. en dat is superleuk én leerzaam om te kijken.

In De proefkeuken buigen Pieter Hulst (bekend van ‘Pieter in de prehistorie’) en Willem Voogd (Mees Kees) zich over het lievelingseten van kinderen. Ze stoppen elke dag van alles in hun mond, maar weten ze ook wat er precies in hun favoriete snoepjes en snacks zit? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken? Goed nieuws! Er komen nieuwe afleveringen aan!

Pieter en Willem zijn terug bij de VPRO met zes nieuwe afleveringen van de smaakvolle jeugdserie De Proefkeuken. Zou je ook haaien-vissticks kunnen maken? En kroepoek van insecten? En hoe kom je achter het geheime recept van cola? Lukt het de jongens om juist die lekkernijen die nooit iemand zelf maakt toch eigenhandig in elkaar te sleutelen?

De Proefkeuken – aflevering 1: Visstick

Pieter en Willem proberen deze week zelf vissticks te maken. Maar welke vis zit er eigenlijk in dat gekke vierkantje staafje, en hoe maak je zo’n krokant laagje? Ze belanden op een vissersboot waar plotseling een gladde haai in het net belandt. Zouden ze daar een haaien-visstick van kunnen maken?

 

De Proefkeuken – aflevering 2: Kroepoek

Pieter en Willem proberen deze week hun eigen kroepoek te maken. Bekend van de Chinees, maar wat zit er eigenlijk in? Garnalen ontdekken ze. Maar daar is Willem allergisch voor. Ze gaan op zoek naar een andere manier om kroepoek te maken, niet van garnalen, maar van andere kleine beestjes: insecten!

 

De Proefkeuken – aflevering 3: Cola

Pieter en Willem proberen deze week zelf cola te maken. Maar wie weet waar cola precies naar smaakt? Wat zijn de ingrediënten? Het blijkt een van de best bewaarde geheimen te zijn. Lukt het de jongens om het mysterieuze recept te achterhalen? En hoe kom je aan de belletjes die zorgen voor de prik in de cola?

Nieuwe afleveringen!
Vanaf zondag 3 april wekelijks om 9.25 uur bij de VPRO op NPO Zapp.

Oude afleveringen kijk je hier terug

Lees ook:Nieuw: Cola met groene thee
Lees ook:Coca-Cola komt met plantaardige fles
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde is weer terug
Lees ook:Toch geen uitzending over lievelingsgerecht Hitler vanavond
Lees ook:Week van de Smaak op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>