Culi-events Rotterdam

Ook in Rotterdam is er veel te beleven op culi-gebied. Met de opening van de Markthal werd Rotterdam al stevig op de culinaire kaart gezet. En aan bijzondere restaurants is ook geen gebrek, denk aan FG,  Parkheuvel en Zeezout. Aan dat fijne lijstje worden nu nog twee culi-events toegevoegd: het foodtruckfestival Truckin’ en Op z’n Rotterdams.

Truckin’
Wij zijn fan en stimuleren de foodtruck-hype van harte. Dit event is weer een leuke om toe te voegen aan je agenda. Op zondag 26 april wordt de eerste editie van Truckin’ aan de Rotterdamse Parklaan georganiseerd. Het nieuwe food festival met ‘American roots’ brengt een flinke dosis ‘feel good food’ vanuit diverse pop-up restaurants, een groot BBQ podium en een veld vol foodtrucks. Waar veel culinaire festivals alleen om foodtrucks draaien, gaat Truckin’ een stap verder. Zo zal lokale chef Jim de Jong (Restaurant de Jong) een heuze Tex-Mex op Truckin’ openen én organiseert het bekende culinaire platform ‘De Buik van Rotterdam’ de eerste verkiezing tot ‘BBQ’er van het jaar’.  Overdag is er meer dan voldoende vermaak voor de kids en ’s avonds wordt er gedanst op de beats van Rotterdams’ fijnste DJ’s!

Food contest hosted by ‘De Buik van Rotterdam’
Op een food festival met Amerikaanse roots kan een goede eetwedstrijd natuurlijk niet ontbreken. Om deze reden host ‘De Buik van Rotterdam’ op een gigantisch podium de eerste BBQ’er of the Year contest. Met een eigen cut, marinade en bereiding wordt onder leiding van de vleesmeester en een jury de eerste ‘BBQ’er of the Year’ verkozen. Naast al het eten en drinken is er voor kleine én grote kinderen vermaak zoals een reuzenrad, een trampoline en een ballenbak.

Truckin’ Rotterdam
Datum: Zondag 26 april
Tijd: 13.00 – 23.00 uur
Locatie: Parklaan
Entree: gratis – €5,- va.17.00 uur
www.truckin.nl

Op z’n Rotterdams
Op 29, 30 en 31 mei vindt het nieuwe 3 daagse evenement ‘Op z’n Rotterdams’ plaats in de Maasstad. Een speciaal gecreëerde route leidt  bezoekers vanuit het hele land langs de vijf bekendste Rotterdamse Hotspots: de Markthal, Koopgoot, het Grote Kerkplein, Kruiskade en Binnenwegplein. Op de verbindingsroute door het stadscentrum vormen diverse kunst, cultuur, food & fashion activiteiten de basis. Het publiek maakt een weekend lang op unieke manier kennis met de levendige Rotterdamse binnenstad.
Ontdek Rotterdam op z’n best!
Verschillende Rotterdamse hotspots nemen deel aan het 3-daagse evenement gedurende het laatste weekend van mei. Zo verandert de Koopgoot voor 3 dagen in een culinaire ‘Kookgoot’, het Grote Kerkplein in een authentieke Aziatische floatingmarket en het Binnenwegplein in een Rotterdamse variant op Montmartre. Daarnaast zorgt nieuwkomer ‘De Markthal’ voor unieke food-shows en is de statige Kruiskade hét Madison Avenue van Rotterdam. De route kan op ieder willekeurig punt gestart worden en wordt gemarkeerd door kunst exposities van jonge kunstenaars en kunstplatformen.

Op z’n Rotterdams
Datum & tijden: 29, 30 en 31 mei 2015
Locatie: Route door de binnenstad van Rotterdam
Rotterdam Laat Open: Op 29 mei is Rotterdam open tot 23:00 uur
www.opznrotterdams.nl

Lees ook:Op culi-tour door Rotterdam
Lees ook:World Food Festival
Lees ook:Rotterdamse oogst
Lees ook:Heerlijk Rotterdam
Lees ook:Nederlands Food Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>