Rubriek: Culinaire agenda

Zin in een leuke culinaire activiteit of evenement? Kijk hieronder eens voor tips.

Soep bij de nieuwjaarduik

Wist je dat de Scheveningse Nieuwjaarsduik in 1965 voor het eerst werd gehouden? Soep was het middel waarmee de zwemclub De Residentie de deelnemers weer opwarmde. En deze traditie heeft de huidige organisator Unox in ere gehouden. Voor de tiende keer alweer organiseert deze sponsor het evenement en voor de tiende keer zullen straks liters

Lees verder...

Nog 6 uur voor extreem koken met Pierre Wind

Over precies zes uur, dus om 17.00 uur, stopt de veiling voor de Masterclass Extreem Koken van Pierre Wind. Tijdens deze workshop leer je de befaamde dropsoep van Pierre maken. Het recept ervan heeft hij nog nooit prijsgegeven, maar nu is dus je kans om je familie versteld te doen staan met Kerst.

Lees verder...

Eten voor vrouwenrechten

Met Kerst doen we graag iets goeds voor de medemens. We kopen kadootjes voor elkaar, we geven de verkoper van de Straatnieuws een extraatje en ook collectanten kunnen op een iets hoger bedragje rekenen dan normaal. Maar nu kan je ook je Kerstmaaltijd ten gelde maken voor het goede doel. De Stichting Mama Cash heeft

Lees verder...

Koken met Polen

Met de komst van Polen naar Nederland is er in iedere stad inmiddels ook wel een kleine Poolse levensmiddelenzaak. Maar wat doen die Polen toch eigenlijk met deze ingrediënten? Dat kan je nu leren tijdens een culinaire Poolse workshop, die het Museum Catharijneconvent in Utrecht organiseert.

Lees verder...

genieten van de drie A’s

En dan heb ik het natuurlijk niet over Amélia, Alexia en Ariane. Het is een blog over koken, dus gaat het over asperges, aardbeien en ansjovis. Dat zijn de drie culinaire lekkernijen waar Bergen op Zoom om bekend staat. En nu, nouja, in het voorjaar dan, kan je ze proeven.

Lees verder...

datum Puur Maastricht bekend

Vorig jaar werd voor het eerst de consumentenbeurs Puur over lekker eten gehouden. Daar genoot ik van bijzondere producten en zag ik gepassioneerde mensen over hun vak(manschap) praten. Het was al met al een leuke ontdekkingstocht naar nieuwe, bijzondere en lekkere producten die met eten te maken hebben. Ben je nieuwsgierig geworden, zet dan het weekend

Lees verder...

koken op de markt

Dit vind ik een leuk initiatief. A.s. zaterdag (24 november) kan je vanaf 11.00 uur de lekkerste Italiaanse, Turkse en Thaise hapjes eten. Deze worden vers bereid en er zijn receptkaarten voorhanden waarmee je de hapjes thuis kunt na maken. En op de markt voor de boodschappen ben je dan toch al! Koken op de

Lees verder...

ontmoet je favoriete kookboekenschrijver/ster

Op de Margriet-winterfair die van vrijdag 16 tot en met woensdag 21 november plaats vind in de Jaarbeurs in Utrecht signeren vele kookboekenschrijvers hun boeken. De bekendsten zijn wellicht Lonny Gerungan en Pierre Wind, maar ook Yolanda van der Jagt, Petra de Hamer, Tal Maes (beiden van Nieuwe hoge hakken in de keuken) en Marcus Polman

Lees verder...

expositie Hungry Planet

Eén van de indrukwekkendste fotoreportages van het afgelopen jaar vond ik Hungry Planet. In deze fotoserie portretteerde fotograaf Peter Menzel 30 families in 24 verschillende landen met hun voedselvoorraad voor één week. Een groot deel van de foto's uit deze serie is vanaf vandaag tot donderdag 30 december te zien in de Centrale Hal van de

Lees verder...

Gèèsels Kookbuukske

Na diverse wijken uit de grote steden, zoals Lombok in Utrecht en de Schilderswijk in Den Haag, kunnen nu ook de inwoners van Moergestel koken uit hun eigen kookboekje. Stonden in de eerst genoemde boekjes vooral de culinaire tradities uit de thuislanden van de wijkbewoners centraal, in het Gèèsels Kookbuukske is de verdeling tussen oude en nieuwe keukens opvallend.

Lees verder...

uit eten met Katja Schuurman

En wie wil dat nu niet? Je moet er wel even diep voor in de buidel tasten, maar daar krijg je wel wat voor terug. Allereerst natuurlijk een goed gevoel, want de opbrengst van het diner komt geheel ten goede aan de nieuwe stichting van Katja, return to sender. Met deze stichting wil ze originele producten uit

Lees verder...

kunst in de keuken

Vandaag, zaterdag 3 november, is het de Dag van de Kunstuitleen. En deze staat helemaal in het teken van 'kunst in de keuken'. En dan gaat het niet alleen om een kunstwerk dat je in de keuken hebt hangen of staan (ik zou niet weten waar ik in mijn keuken daar plaats voor heb..), maar

Lees verder...

smaakparade

Het weekend van 24 en 25 november staat volledig in het teken van smaak. Landgoed Rhederoord in de Steeg (bij Arnhem) biedt aan dit nieuwe evenement onderdak. Langs de culinaire route over het landgoed kan je allerlei producten uit binnen- en buitenland zien en proeven. En als je het koud krijgt, warm je je even

Lees verder...