Dutch Design Week – de foodtips

Het is Dutch Design Week in Eindhoven. Nog tm 25 oktober kun je genieten van heel veel design, exposities, innovaties, talkshows en muziek. Maar er moet natuurlijk ook gegeten worden. En dat kan prima op de DDW. Van heerlijke hamburgers van de mannenbarbeque tot eten in een gevangenis, van tweesterrendiner in een kerk tot foodtruck met allover belevenis. Onze tips, in geheel willekeurige volgorde.

De Allegorie van het Zuiden
Wat hebben Dick Middelweerd (de Treeswijkhoeve), Aart van Asseldonk, Oogenlust, Bruns en Beerze bier gemeen? Zij kunnen een fantastisch, immens schouwspel neerzetten. Deze grote spelers bundelen hun krachten tijdens de Dutch Design Week, met als resultaat een 23-meter lange tafel met gigantische torens, midden in de Augustijnenkerk. Een prachtig stilleven dat ’s avonds, tijdens een uniek twee-Michelinsterren-diner, bruist van de energie en gezelligheid. Het wordt een uniek schouwspel dat je niet mag missen. Wil je hier onderdeel van uitmaken? Er is zojuist een extra diner ingelast. Reserveer snel, dit mag je niet missen!
www.allegorievanhetzuiden.nl

TRUCK STOP
Op het Ketelhuisplein staat de TRUCK STOP een niet te missen opstelling van 2 enorme opleggers. Hierin werken Maison van den Boer en fooddesigner Annelies Hermsen samen om gasten mee te nemen in een uur durende fooddesignexperience. Het thema verwondering staat centraal, tijdens een bezoek aan de DDW kijkt men als bezoeker naar alle mooie nieuwe ontwerpen die getoond worden. Zo benaderd Annelies de TRUCK STOP ook. Een culinaire rustplaats in het drukke bezoek aan de DDW om niet alleen naar deze culinaire creativiteit te kijken maar om deze ook zeker te proeven! In samenwerking met de chefs van Maison van den Boer ontwikkelde Annelies een viertal gerechten die als hoofddoel hebben de gast te verwonderen…

Reserveren via: http://www.kvdbg.com/site/truckstop/

JailFood
Kun je jezelf bevrijden uit je persoonlijke gevangenis van (uiterlijke) vooroordelen? Ben je bereid iets te eten dat er niet uit ziet zoals je wilt, maar waarvan de smaak -op basis van (h)eerlijke ingrediënten- verrassend volledig is? In dit tijdelijke designrestaurant kun je dit ervaren. Perfecte smaakcombinaties van (h)eerlijke grondstoffen, maar dan verre van culinair vormgegeven: Jailfood.
Op DDW-locatie Hallenweg is een omgeving, waarin eten eerder praktisch en noodzakelijk is, dan gastronomisch: een gevangenisrestaurant. Het eten en drinken haal je bij een buffetcounter, waar je het op een dienblad mee krijgt. Je kan nog nét kiezen wat je wil eten. Soep met brood, koude of warme gerechten, iets zoets of iets hartigs, drankje erbij, zoals koffie, thee, fris, bier en wijn. Het ‘gevangenis-keukenpersoneel’ staat achter deze counter en schept alles voor je op of deelt portieverpakkingen uit (afhankelijk van je keuze). Opeten doe je aan de gevangenistafels, binnen of op de luchtplaats. En daar doorbreek je je eetvooroordelen: Je gaat voor je ontspanning en de smaak iets eten wat je qua uiterlijk normaalgesproken links had laten liggen. Het is onze uitdaging om te zorgen dat je dit beseft. Ze halen je uit je persoonlijke voorkeurengevangenis. En laten je, ondanks alle visuele afleidingen, proeven dat je (h)eerlijk zit te eten! Reserveren is niet nodig!

www.facebook.com/jailfood

Vershal Het Veem

Een markt. Maar dan overdekt. En bijna iedere dag. Waar vers ook echt vers is. Waar je kunt kijken. Ruiken. Proeven. Ter plekke of thuis. Het lekkerste van het lekkerste. Van dichtbij huis of juist van ver weg. Maar altijd gepresenteerd met enthousiasme en kennis van zaken. Door specialisten met oprechte passie voor hun product. Dat is Vershal Het Veem. In het Veemgebouw op Strijp-S. Vanaf 17 oktober is Vershal Het Veem open voor iedereen die van goed en lekker houdt. Van gezelligheid en kwaliteit. Van vers en anders. Tijd om te proeven dus. Maar let op, Vershal Het Veem gaat nog niet officieel open. We gaan proefdraaien voor fijnproevers. Met een behoorlijk aantal ondernemers die er zin in hebben en klaar zijn voor jouw bezoek en jouw mening.

Tot aan de officiële opening zullen er steeds meer ondernemers bij komen tot ze samen het complete palet van lekker en bijzonder kunnen presenteren. Tot je al je boodschappen daar kunt kopen. De boodschappen die echt nodig zijn. En de boodschappen die vooral leuk zijn. Je vindt ze straks allemaal in Vershal Het Veem. Van appels tot kersenbier en van specerij tot rokerij. En alles wat er tussen zit. Het antwoord op ‘Wat eten we vandaag?’ is dus makkelijk. Vershal Het Veem: Dat eten we vandaag.

Tijdens de DDW vinden er in Vershal Het Veem diverse exposities plaats. In de hal zelf door afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven tot op de bovenste verdiepingen waar onder andere de expositie van Dutch Design Awards, Chilling in a box en Playing Life Exhibitions en nog meer plaatsvinden. Tot de DDW dus. Want dat kijken we vandaag.

www.vershalhetveem.nl

 

 

Lees ook:Eet en drink Design
Lees ook:Paradigma Food Talks
Lees ook:Luscious Food Cravings / DDW13
Lees ook:Win jij de DDT (Dutch Design Toetje) Award?
Lees ook:Recept Dutch Cuisine: tarte tatin van boerenkoolstelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>