Weekendtip: Antwerpen Proeft

Al sinds de eerste editie zijn wij fan van Antwerpen Proeft. Want wat wij in Nederland best goed kunnen, kunnen de Belgen toch echt nog iets beter. Dit culinaire festival in het centrum van Antwerpen is alles wat je er van verwacht. En nog ietsje meer. Want hier is de aankleding en organisatie altijd top, zijn de prijzen niet te hoog en tjonge, wat een ambiance!

Rain or shine
Dus, op naar Antwerpen komend weekend! Van donderdag 14 mei (Hemelvaart) t/m zondag 17 mei vindt alweer de 9de editie plaats van culinair publieksfestival Antwerpen Proeft. Met indoor meer stands, bars en publieksterrassen dan outdoor en met buiten tal van grote overdekte paviljoenen waar je kunt genieten van je hapjes en drank, kan het festival ook Hollandse druilerige weersomstandigheden aan. Net als bij de vorige editie strijken ze aan de Waagnatie neer, in de wijk het Eilandje. Deze toplocatie met onbetaalbaar uitzicht op de Schelde én imposante historische industriële hal wordt voor 4 dagen omgetoverd tot de culinaire hotspot van België.

Line-up
De line-up is ronduit wow. Op Antwerpen Proeft kom je meer dan 30 van je favoriete restaurants en culinaire speciaalzaken tegen, waaronder de vaste gasten De Schone van Boskoop (onze ambassadeur Wouter Keersmaekers), Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon, chocolatier Pierre Marcolini, Yam Thai (ambassadrice Nathalie Meskens), Zaowang, ‘t Zilte (tweesterrenchef Viki Geunes) en 12, Place du Marché. Ook L’Épicerie du Cirque van Dennis Broeckx, de jongste sterrenchef van het Antwerpse Zuid, is weer van de partij. Nieuw op Antwerpen Proeft is topchef Wout Bru.

Gratis kookworkshops i.s.m. AEG
Antwerpen Proeft is een totaalbelevenis. Naast eten en drinken kun je ook veel leuks beleven, dit jaar zelfs meer dan ooit. Hoe jong of oud je ook bent en of je nu met vrienden, familie of collega’s op het festival bent, iedereen komt aan zijn trekken. Zo kun je meedoen aan gratis kookworkshops in de nieuwe AEG Cooking Club op Antwerpen Proeft. Je tovert met AEG-combi-stoomovens en -inductiekookplaten de beste gerechten op tafel. AEG-chefs leren je alles over de toestellen, recepten en ingrediënten waarmee je aan de slag gaat. Als kers op de taart kun je na afloop proeven van je eigen kookkunsten en word je getrakteerd op een meer dan verdiend drankje. Gratis inschrijven doe je bij de stand van de AEG Cooking Club, achteraan in de hal van de Waagnatie. Wees er snel bij, vol is vol.

Voorverkoop
Heb je je tickets voor Antwerpen Proeft al gekocht? De voorverkoop loopt nog t/m woensdag 13 mei. Wacht niet en bestel nu voordelig je kaartjes voor maar 5,5 euro inclusief (o.a.) gratis welkomstdrink op www.antwerpenproeft.be/tickets. Kinderen en jongeren t.e.m. 16 jaar, geboren in 1999 of later, hebben steeds gratis toegang.

Praktisch
Zowel voor gerechtjes en drank als voor producten betaal je met Antwerpen Proeft-bonnen. Deze bonnen koop je aan de bonnenkassa’s op de eventlocatie voor 1,25 euro per bon. Voor gerechtjes wordt 5 of 7,5 euro (4 of 6 bonnen) gevraagd.

Meer informatie: www.antwerpenproeft.be en www.facebook.com/AntwerpenProeft

 

Lees ook:Antwerpen Proeft 2010
Lees ook:Antwerpen proeft
Lees ook:CHEFS®EVOLUTION 14&15 september
Lees ook:Nederlands Food Film Festival
Lees ook:Food Film Festival – editie 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>