Foodfestivals zomeragenda

Gisteren vertelden we je uitgebreid over Cuisine Machine in Vlissingen dat dit weekend plaatsvindt. Niet gek dat we nu al fan zijn, als je weet dat de roots van twee van de drie kokenblog-redacteuren in Zeeland liggen. Maar omdat er nog veel meer festivals zijn dit weekend en komende zomer, hier een fijn overzichtje van waar je je allemaal te buiten kunt gaan aan lekker eten, heerlijke drankjes en een fijn dansje. Mochten we nog festivals hebben gemist, laat het ons dan weten. Dan vullen we de lijst aan! Bedankt alvast!

Het weekend van de Rollende Keukens

In het Pinksterweekend van 12 t/m 16 mei 2016 zal de negende editie van Het weekend van de Rollende Keukens plaatsvinden op de Amsterdamse Westergasfabriek. Meer dan 125 tot mobiel restaurant, bakkerij of tot rookoven omgebouwde bakbrommers, dubbeldekkers, pipowagens, campers, vrachtwagens, aanhangers en busjes uit heel Europa vormen dit weekend één groot openluchtrestaurant. Met passende muzikale begeleiding zal iedere lekkerbek tijdens dit unieke culinaire evenement aan zijn trekken komen.

De toegang tot het evenement is gratis en de keukens zijn van donderdag t/m maandag geopend van 13.00-23.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.rollendekeukens.amsterdam en www.facebook.com/RollendeKeukens.

Lepeltje Lepeltje
Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit jaar uit naar maar liefst zeven steden en Mysteryland. In Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland gaat jong en oud bourgondisch genieten. Vanaf Pinksterweekend in mei tot en met eind augustus wordt er vers en ambachtelijk eten geserveerd vanuit mobiele keukens, spelen er toffe bands en dj’s, is er een mooi programma voor de kinderen en er is een markt. Zoals altijd is de toegang gratis.

ETEN
Op Lepeltje Lepeltje staan geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens uit het gehele land, aangevuld met lokale smaakmakers. Het eten is divers; van malse spareribs tot oesters, van vrolijke cupcakes tot ijs en alles daartussenin. Daarnaast worden er heerlijke (speciaal)bieren en wijnen geserveerd.

CULTUUR
Naast heerlijk eten zijn bands, DJ’s en een kinderprogramma de grote smaakmakers van het festival. De tofste artiesten uit de omgeving worden een podium geboden. Voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten zoals kindertheater, yoga, kinderkookworkshops en nog heel veel meer.

MARKT
Op de markt zijn allerlei creatieve en ambachtelijke producten te koop. Er is van alles te vinden op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd. Er worden mooie, eerlijke waren verkocht door marktkramers met passie en liefde voor hun product.

Meer info op www.lepeltje-lepeltje.com.

AGENDA

Eten op Rolletjes 

Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes gaat landelijk! Na twee succesvolle jaren in Gelderland is het tijd om de rest van Nederland te veroveren. In 2016 gaat Eten op Rolletjes op culinaire tour langs maar liefst acht steden: van Haarlem tot Leeuwarden. Het rondreizende foodfestival tovert prachtige parken en industrieel erfgoed om tot openluchtrestaurants voor jong en oud. De ingrediënten: keukens op wielen, live muziek en theater. Het gratis festival start op 14 mei in Ede en reist daarna door naar Hilversum, Arnhem, Leeuwarden, Wageningen, Haarlem, Deventer en Delft.

Voor iedereen
Dit jaar reist Eten op Rolletjes naar acht steden. Dezelfde ingrediënten, maar steeds een andere bijzondere locatie. Zoals de botanische tuinen in Wageningen en het historische Worpplantsoen in Deventer. Op elke editie staan 30 foodtrucks met een aanbod om je vingers bij af te likken. Van authentiek Vietnamees streetfood van Bahn Mi en prijswinnende pulled pork sandwiches van Smokey Goodness tot de wereldberoemde biefstukken van Loetje en vers gegrilde maïskolven van Mister Mais Guy. De succesformule van Eten op Rolletjes? Het foodfestival is er voor iedereen. Voor jong en oud en alles daartussenin. Plof met familie neer op een picknickkleed. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Ontdek nieuwe keukens. Ga met je kinderen in de zweefmolen. Laat je verrassen door theater en live muziek. En sluit de dag dansend af.

Keukens op Rolletjes agenda

 • Ede – Openluchttheater: 14 t/m 16 mei
 • Hilversum – Dudok Park: 27 t/m 29 mei
 • Leeuwarden – Rengerspark: 3 t/m 5 juni
 • Arnhem – Arnhems Buiten: 10 t/m 12 juni
 • Wageningen – Belmonte Arboretum: 17 t/m 19 juni
 • Haarlem – De Lichtfabriek: 1 t/m 3 juli
 • Deventer – Worpplantsoen: 22 t/m 24 juli
 • Delft – Lijm & Cultuur: 26 t/m 28 augustus

Toegang tot Eten op Rolletjes is gratis. Ga voor meer informatie naar www.etenoprolletjes.nl

Festival TREK
Vanaf dit voorjaar doet de TREK karavaan Rotterdam, Utrecht en Maastricht aan om vervolgens door te reizen naar Enschede, Nijmegen, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Tientallen mobiele keukens toveren de geliefde stadsparken om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Het lekkerste eten, de leukste live muziek en een variëteit aan theatervoorstellingen en vermaak maken van Festival TREK een gezellige belevenis. Zang-, muziek- en theatertalent krijgt de kans om op de bühne van mijn BurgeRmeesterkamer de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land.

Meer info: www.festival-trek.nl

06 – 08 MEI ROTTERDAM VROESENPARK
12 – 16 MEI UTRECHT GRIFTPARK
19 – 22 MEI MAASTRICHT STADSPARK
03 – 05 JUNI ENSCHEDE VOLKSPARK
10 – 12 JUNI NIJMEGEN HUNNERPARK
17 – 19 JUNI EINDHOVEN KAPERENDONKSE PLAS 
07 – 10 JULI ’s-HERTOGENBOSCH PALEISKWARTIER
14 – 17 JULI AMSTERDAM AMSTELPARK
08 – 11 SEPTEMBER DEN HAAG WESTBROEKPARK

Blije Bietjes
Zaterdag 17 en zondag 18 september 2016 organiseert vrijwilligersorganistatie Stichting Underground Harderwijk, bekend van onder andere LaLaLand en WAUW Harderwijk, op het Kranenbrug Kazerne-terrein in Harderwijk de tweede editie van foodfestival Blije Bietjes, een gratis toegankelijk festival voor jong en oud waar eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet.

Meer info: www.facebook.com/BlijeBietjes

Hippe Happen Festival

Foodfestival met keukens op wielen in “De Groote Wielen”, gemeente Den Bosch. Wat kun je verwachten van deze eerste editie van het Hippe Happen Festival? Data, heerlijke gerechten, kinderactiviteiten, platenbus, fotobus, muziek, theater! Je bent van harte welkom!

De eerste editie van het Hippe Happen Festival was een succes. Deze gezelligheid en een weekend lekker eten doen ze volgend jaar graag eens over en wel in het weekend van 23-24-25 september 2016. Het Festival wordt georganiseerd door 5 enthousiaste vrijwilligers. Samen hebben wij Stichting Hippe Happen opgericht en zijn we aan de slag gegaan met dit familie event.

Kleurrijke gerechten en drankjes zijn een feest voor het oog en de geuren die uit de keukens op wielen ontsnappen, maken hongerig en dorstig. Geen overdaad aan gerechten per keuken, maar simpel en overzichtelijk. Door een veelzijdigheid aan keukens is er voldoende keuze voor iedereen. Voor jong en oud, want ook aan de kinderen wordt gedacht.

 • Keukens op wielen met specialiteiten in de hoofdrol.
 • Vermaak door onder andere livemuziek en de Platenbus!
 • Ook aan de kids wordt gedacht met ludieke activiteiten.
 • Gratis toegang voor iedereen, betaalbare gerechten.

Meer info: hippehappenfestival.nl/

Smaakmakers festival
Op zaterdag 24 september en zondag 25 september 2016 organiseren we in De Wijk de 3de editie van het Smaakmakers Festival! Een weiland aan de Julianaweg wordt omgetoverd tot één groot en gezellig openlucht restaurant met mobiele keukens en foodtrucks. En er is meer! Zo kun je naast lekker eten ook smullen van de verhalen, live muziek, en andere smaakmakende (kinder)activiteiten.

Een fantastische afsluiter van de zomer en de ideale gelegenheid om met familie, vrienden, buren of met collega’s af te spreken en al etend gezellig bij te kletsen! De toegang tot het festival is gratis, er wordt alleen betaald voor de drankjes en de hapjes/gerechten die gegeten worden.

 

Lees ook:Weekend van de Rollende Keukens
Lees ook:Het weekend van de Rollende Keukens
Lees ook:Weekend van de rollende keukens
Lees ook:Rollende keukens 2013
Lees ook:Weekend van de Rollende Keukens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>