Culinair Carnaval in Zeeland

Vlissingen is de place to be dit pinksterweekend voor foodies, culi`s en festivallovers – met of zonder kinderen. Wacht niet af wat het weer doet, maar stap in de trein (een rechtstreekse intercity vanaf Amsterdam en Rotterdam) of in de auto en reis af naar deze Zeeuwse stad-aan-zee. Neem het liefst een tent mee of boek een hotel, want er is hier zo veel te genieten, daar wil je meerdere dagen voor uittrekken. In en rond de industriële machinefabriek vindt van vrijdag tot en met maandag Cuisine Machine plaats, het grootste culinaire carnaval van Nederland.

Crème de la crème

De foodtruck-hype heeft de afgelopen jaren zo`n vlucht genomen, dat er een wildgroei is ontstaan van omgebouwde busjes en caravannetjes, waar je laffe happen koopt voor veel te veel geld. De organisator van Cuisnine Machine is daarom streng geweest: alleen de crème de la crème van foodondernemers is uitgenodigd. Veel Zeeuwse lokale bedrijfjes, zoals de Cakedealer, Expreszo en de Sap Ladies uit Middelburg, Toko Exotica en Puur Ijs uit Vlissingen en uit Zuid Beveland: de Slager op wielen en Buddy`s Moodfood.  Op internationaal vlak eet je braadworsten uit Berlijn, Scotch eggs van The Village Truck uit Manchester, Noord-Frans streetfood uit Lille en een lekkers van een Marokkaanse foodtruck uit Parijs. Voor je alcoholische versnaperingen kun je terecht bij EHBBO: een oude rodekruisbus vol specialbieren (de meeste eigen import), een mobiele vermuteria, wijnbar La Persistance en de centrale bar van het Timmertapteam.

Vrijmibo

Omdat een mens tijdens al dat eten en drinken ook wat vertier wilt hebben, is er ook voor allerlei entertainment gezorgd. Het weekend wordt afgetrapt met de grootste vrijmibo van Zeeland vanaf 16 uur. Daarna is er een bonte parade van bands, dj`s, clowns, creatieve workshops, springkussens enzovoorts. Maandagmiddag trekt een bonte stoet kinders van de Kunstbende langs en je kunt iedere dag op zeesafari met de watertaxi. De befaamde Vlissingse kleedjesmarkt die verregende op Koningsdag, wordt zondagmiddag dubbeldik overgedaan op het festivalterrein.

Praktisch

Vanaf vrijdag 17 uur kun je het hele weekend gratis parkeren (kom daar in de randstad maar eens om).  Als je met de trein komt is het vijf minuten met de watertaxi of tien minuten lopen vanaf het station naar het festivalterrein. Ook de toegang is gratis. Het eten bij de verschillende deelnemers reken je contant af en voor de drankjes is er een eenvoudig muntsysteem, waarbij je eenmalig een hardplastic glas koopt. Lever je dat glas weer in na afloop, dan schenkt de  organisatie per ingeleverd glas een euro aan het goede doel. Vlissingen, here we come!

Meer info op www.cuisinemachine.nl

Lees ook:Antwerpen Proeft 2010
Lees ook:Smaakkaravaan
Lees ook:Gratis frikandellen op Koninginnedag
Lees ook:De Smaek van Zeêland
Lees ook:15-17 mei De smaak van Italie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>