Rubriek: Restaurants en chefs

restaurants

NOMA weer de beste

Tijdens al dat oranjegeweld was er weinig ruimte voor, maar gister zijn toch echt weer de 50 beste restaurants op een rijtje gezet. De traditionele ranglijst van S. Pellegrino werd gisteravond gepresenteerd. En voor de derde keer op rij mag NOMA ** uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. Twee Spaanse restaurants maken

Lees verder...

Win kaarten voor Taste of Amsterdam

Tussen 31 mei en 3 juni kan je in het Amstelpark in Amsterdam weer genieten van heerlijke hapjes, gemaakt door de beste chefs. Of woon de gratis masterclasses, workshops en tastings bij. Een paar mensen hebben extra mazzel, die krijgen een vrijkaartje van koken.blog.nl. Ik mag er maar liefst 5×2 (dus je kunt iemand meenemen) weggeven. 

Lees verder...

Een app voor de beste restauranthap

Het is bijna niet meer bij te houden, maar nu verschijnt er weer een restaurant-app. My Best Bite laat je precies zien waar het restaurant is dat net dat gerecht op de kaart heeft staan, waar jij zin in hebt. Of dat nu een kroket of zwezerik is. Maar het vertelt je ook meer; namelijk in

Lees verder...

Win Winter van Robert Kranenborg

Ik verklapte het al vanmorgen. Het kan je hier op koken.blog.nl winnen. Ik vind het een heerlijk kookboek en het ligt al enige tijd naast mijn bed. Heerlijk om in te grasduinen en te lezen hoe Robert Kranenborg tegen bepaalde gerechten, kooktechnieken, kwaliteit van voedsel en zijn eigen leven/carrière aankijkt.  Het is daarmee geen kookboek om echt uit

Lees verder...

Restaurant Week komt er weer aan!

De Restaurant Week komt er weer aan! Van 5 t/m 11 maart is het weer Nationale Restaurant Week. Daar hoef ik toch niets meer over uit te leggen? Bij 1000 restaurants in heel Nederland kan je dineren voor € 27,50. En zoals altijd is het mogelijk om voor te reserveren.  

Lees verder...

Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland

Is dit nieuws? Iets dat niet gebeurd is? En dat vorig jaar ook al de titel van mijn blogje was? Ja, toch wel. Want het gonsde al een tijdje en heviger dan normaal. En de speculaties waren navenant. De huidige hoofdredacteur van Michelin Benelux had het immers zelf gezegd: Nederland is klaar voor een derde restaurant met drie Michelinsterren.

Lees verder...

De magie achter de Michelinster

Vorige week verscheen als eerste de Lekker met haar jaarlijkste top 100 en vanavond maakt Gault Millau bekend wie zij het beste restaurant van Nederland vinden. Volgende week doet ook SpecialBite een duit in het zakje, maar alle ogen zijn toch echt gericht op 28 november als de Michelinsterren weer worden uitgedeeld. Koks waarderen het al

Lees verder...

Noma – het kookboek

Gelukkig zijn er kookboeken! Want hoe zou je als gewone sterveling anders een kijkje kunnen nemen in het beste restaurant ter wereld? En als het er zo prachtig uitziet als , dan is het jammer dat het restaurant Noma maar een klein groepje mensen per avond te eten kan geven en dat je daar ook nog eens heel lang

Lees verder...

Restaurant voor een maand

“Al 10 jaar doe ik waar ik het meest van geniet, als ondernemer, kok en schrijver. Maar nog nooit kon ik mijn moeder meenemen naar mijn eigen restaurant. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen.” Dat zijn de woorden van Ramon Beuk. En nu is het er toch van gekomen. En heeft hij zijn eigen

Lees verder...

#Sterrenchefs

Erik van Loo met een blaadje sla voor zijn rechteroog, als ware hij een piraat. Dick Soek met een truffelaardappeltje als een sigaar in zijn mond. Hans van Wolde met een ketting van knoflooktenen. Jonnie Boer met het zwarte duiveltje (een fles gin) op zijn ene schouder en het engeltje (tonic) op zijn andere. Mark Gratema met

Lees verder...

De 50 beste restaurants ter wereld 2011

Het had wel wat gisteravond. Iedere keer op de verversknop drukken van mijn twitterprogramma om de verkiezing The worlds 50 best restaurants te kunnen volgen. Met iedere tweet werd een plekje bekend gemaakt. Andere twitteraars keken online live mee met wat er in London gebeurde, ik hield het bij twitter. Het leek verdikkie wel het Eurovisie

Lees verder...

De smaak van de ziel

Hoe gaat het er aan toe in een restaurant dat twee Michelinsterren achter zijn naam heeft staan?  Wat gebeurt er als jij je restaurant, dat zelfs drie sterren had, verkoopt, wat kook je dan thuis iedere avond? En hoe ervaart een inspecteur van Michelin het zelf? Je kunt het zien in de korte documentaire De

Lees verder...

Ferran Adria opent snackbar

Dankzij mijn razende reporter in Spanje, Herna, las ik bij mijn collega-blogger Ferenz Jacobs, die over Barcelona schrijft, leuk nieuws. Waar het je normaal gesproken niet zal lukken, komen de gerechtjes van driesterrenchef Ferran Adria nu binnen handbereik. Samen met zijn broer Albert heeft hij een snackería geopend. Je kunt er proeven van typische El Bulli-creaties zoals

Lees verder...

Geen derde restaurant met drie sterren

Zoals ieder jaar werd ook dit jaar flink gespeculeerd over de uitreiking van de Michelinsterren voor 2011. Zou Beluga (van Masterchef-juryvoorzitter Hans van Wolde) nu wel die derde ster krijgen? Vaker werd er echter ingezet op Inter Scaldes in Kruiningen. Maar het heeft de dames en heren Michelin niet behaagd. Alleen De Librije van Jonnie

Lees verder...

Lekker 2011

Zojuist is in Rotterdam de nieuwe rangorde van Lekker bekend gemaakt. Er is een nieuwe top 3, waarin maar liefst 4 restaurants mogen plaatsnemen. Op 1 blijft Oud Sluis staan, terwijl de De Librije, de oude nummer 2 naar de derde plaats zakt. Interscaldes neemt de tweede positie over. In de top 10 van de restaurantgids

Lees verder...