Rubriek: Restaurants en chefs

restaurants

Grootspraak: beste wijnrestaurant is Wereldmuseum!

Wat is nu het restaurant waar je de lekkerste wijnen krijgt? En natuurlijk ook goed kunt eten? Ieder jaar geeft de gids Grootspraak je de beste tips. En ook voor 2013 zijn de winnaars bekend. Het wijnrestaurant van het jaar 2013 is Wereldmuseum in Rotterdam en het Restaurant van het Jaar 2013 is De Vlindertuin in Zuidlaren.   

Lees verder...

Rund zoals het bedoeld is!

Ieder gezond denkend mens begrijpt dat goed vlees afkomstig moet zijn van dieren die ook een goed leven hebben gehad. Dieren die op natuurlijke wijze gevoed worden en in de frisse lucht buiten op de graslanden hebben kunnen grazen, leveren uiteindelijk een hoge kwaliteit vlees. Deze, tegenwoordig bijna paradijselijke, omstandigheden tref je in Ierland nog

Lees verder...

Fazanten avontuur in Librije’s Atelier

Voor het tweede jaar volg ik iedere maand bij Librije’s Atelier in Zwolle de viergangen kookcursus. Gewoon ter inspiratie en de vermaak, maar ook omdat ik telkens weer verrast word door nieuwe smaakcombinaties en technieken om gerechten te bereiden. Het is voor mij echt het feestje van de maand! Ook al ben ik meestal pas

Lees verder...

Medifood in Den Haag – Deel 5

Het Frans/Chinese restaurant HanTing Cuisine in Den Haag is overtuigd van de Chinese medicinale keuken en lanceert in samenwerking met de Shandong University of Traditional Medicine een Medical Food Menu. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, kruiden en andere producten voor ons eigen welzijn, maar niemand lijkt meer te weten wat bijvoorbeeld selderij met je lichaam doet. Natuurlijk, het is

Lees verder...

Koken met Sterren, recept 3: Gamba’s a la plancha

In de serie ‘Koken met Sterren’ deel ik in voorbereiding op de feestdagen wekelijks feestelijke recepten van Nederlandse Michelsterren topchefs die toegankelijk zijn om te maken. Deze week deelt Martin Kruithof van het twee Michelinsterren restaurant De Lindenhof in Giethoorn zijn recept voor Gamba’s a la plancha met zoetzure rettich. Hieronder zijn recept waarmee je alvast

Lees verder...

Zondag 18 november: Kikkerbillenfeest!

Martin Kruithof organiseert zondag 18 november een Kikkerbillenfeest in zijn  twee Michelinsterrenrestaurant de Lindenhof in Giethoorn. Een controversieel feest! Zoals u wellicht weet, heeft Martin Kruithof samen met Robert Kranenborg tijdens de uitzending van VARA’s  De Wereld Draait Door met de bereiding van het klassieke gerecht ‘kikkerbillensouffle’ behoorlijk wat stof doen opwaaien. De Partij voor

Lees verder...

Medifood in Den Haag – Deel 4

Het Frans/Chinese restaurant HanTing Cuisine in Den Haag is overtuigd van de Chinese medicinale keuken en lanceert in samenwerking met de Shandong University of Traditional Medicine een Medical Food Menu. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, kruiden en andere producten voor ons eigen welzijn, maar niemand lijkt meer te weten wat bijvoorbeeld selderij met je lichaam doet. Natuurlijk, het is

Lees verder...

Koken met sterren, recept 2: Kabeljauw bestoken met laurier

Voor wie het gemist heeft, zal ik nog even herhalen dat ik in voorbereiding op de feestdagen, wekelijks aandacht zal besteden aan unieke recepten die geschikt zijn om met vrienden en/of  familie van te genieten. Om echt iets bijzonders op tafel te zetten,daag ik de topchefs van Nederlandse Michelsterrenrestaurants uit een van hun  recepten met jullie te

Lees verder...

Screaming Beans opent inspirerende venue!

De naam Screaming Beans kennen de Amsterdammers onder ons waarschijnlijk al als een uitstekende koffiebar in de Negen Straatjes. In het voorjaar 2012 werd Screaming Beans met haar vestiging op de Hartenstraat door Esquire zelfs uitgeroepen tot beste koffiebar van Amsterdam. Maar Screaming Beans timmerde ondertussen hard verder aan de weg en opende begin deze

Lees verder...

Theeleuten bij De Schone Lei

Het herfstseizoen is aangebroken: een perfecte tijd voor een lange boswandeling, afgesloten met een lekkere kop thee. Bij De Schone Lei, in het Kralingse bos, kun je vanaf deze week terecht voor een uitgebreide theeproeverij, mét koekjes! Het restaurant is hiervoor een samenwerking aangegaan met theehuis Betjeman & Barton en patisserie Koekela. De thee en

Lees verder...

Medifood in Den Haag – Deel 3

Het Frans/Chinese restaurant HanTing Cuisine in Den Haag is overtuigd van de Chinese medicinale keuken en lanceert in samenwerking met de Shandong University of Traditional Medicine een Medical Food Menu. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, kruiden en andere producten voor ons eigen welzijn, maar maar niemand lijkt meer te weten wat bijvoorbeeld selderij met je lichaam doet. Natuurlijk, het is

Lees verder...

Serendipiteit: gerechten uit de printer!

Op 22 & 23 oktober jl. kwamen diverse foodprofessionals bijeen tijdens de Food Inspiration Days in het Evoluon in Eindhoven. Een tweedaags evenement op het gebied van food, consumententrends, nieuw ondernemerschap en businessmodellen. Het thema dit jaar was Serendipiteit, de kunst om iets waardevols te vinden waar je niet naar op zoek was. Dat klinkt

Lees verder...

Medifood in Den Haag – Deel 2

Het Frans/Chinese restaurant HanTing Cuisine in Den Haag is overtuigd van de Chinese medicinale keuken en lanceert in samenwerking met de Shandong University of Traditional Medicine een Medical Food Menu. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, kruiden en andere producten voor ons eigen welzijn, maar niemand lijkt meer te weten wat bijvoorbeeld selderij met je lichaam doet.

Lees verder...

Medifood in Den Haag – Deel 1

Het Frans/Chinese restaurant HanTing Cuisine in Den Haag is overtuigd van de Chinese medicinale keuken en lanceert in samenwerking met de Shandong University of Traditional Medicine een Medical Food Menu. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, kruiden en andere producten voor ons eigen welzijn, maar niemand lijkt meer te weten wat bijvoorbeeld selderij met je lichaam doet. Natuurlijk,

Lees verder...