Win Winter van Robert Kranenborg // Kookboeken

Ik verklapte het al vanmorgen. Het eerste deel uit de serie van 4 over De keuken van Robert Kranenborg kan je hier op koken.blog.nl winnen.

Ik vind het een heerlijk kookboek en het ligt al enige tijd naast mijn bed. Heerlijk om in te grasduinen en te lezen hoe Robert Kranenborg tegen bepaalde gerechten, kooktechnieken, kwaliteit van voedsel en zijn eigen leven/carrière aankijkt.  Het is daarmee geen kookboek om echt uit te leren koken. Robert Kranenborg ziet het zelf meer als een inspiratieboek voor de wat meer ervaren (thuis)koks. Geschreven alsof hij tegen je praat. Soms is dat een beetje vervelend, maar de info is te interessant om je daar aan te storen. Lees hier mijn recensie.

Wat moet je doen?  

Vertel hieronder kort wat jouw echte chefsrecept is. Waarmee zou jij indruk maken op Robert Kranenborg en waarom? Je hoeft het recept niet helemaal uit te schrijven, tenzij de reacties na jou erom vragen! Let op: Kranenborg houdt (denk ik) van mooie producten uit de eerlijke keuken, zonder al teveel poespas… Het recept hoeft dus niet ingewikkeld of heel moeilijk te zijn, als het maar smaak heeft.

.

boekDe keuken van Kranenborg Winter  van Robert Kranenborg [Carrera uitgevers, isbn: 9789048809370]
 Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

 

Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Robert Kranenborg heeft lol in tv-programma Over de Kook
Lees ook:Winter in de keuken van Robert Kranenborg
Lees ook:Robert Kranenborg in Topchef 2010
Lees ook:Recepten Over de Kook

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Win Winter van Robert Kranenborg

  1. Elsa

    Mijn chefrecept is
    Tartaar van rauwe makreel, hangop, kruidensalade met kruidenolie en een kletskopje

      /   Reply  / 
  2. Gé Geurtsen

    lekkerbekkie, goudbruin gebakken aardappeltjes met champignons, uitjes en verse bietjes met een beetje mayonaise!

      /   Reply  / 
  3. mijke

    tong in zoutkorst, maar alleen op feestdagen, want het is erg veel werk!

      /   Reply  / 
  4. sebastiaan troost

    Wijngaardslakken in Deeg

    Maak een beslag van de bloem die we aanroeren met de eidooier en de olie, en waarbij we een beetje lauw water voegen, zodat er een homogeen beslag ontstaat, dat niet te dun moet zijn. Geef er wat zout en peper bij. Laat dit beslag een uur rusten. Vlak voordat we het gaan gebruiken kloppen we het eiwit stijf en mengen het voorzichtig onder het beslag. We dopen de slakken in het beslag en bakken ze in een friteuse van 175 graden C. mooi bruin. Bak ook heel even wat peterselie in de friteuse. Laat escargots en peterselie even uitlekken op keukenpapier en serveer dan zo warm mogelijk.

      /   Reply  / 
  5. Judith

    Mijn chefkoksgerecht is echt heel simpel. Gebakken aardappeltjes met wat zout, peper. Voeg hier wat fijn gesneden augurkjes aan toe en je hebt een heel ander gerechtje.
    Eet smakelijk

      /   Reply  / 
  6. Es

    Ik denk dat ik dan toch ga voor een vers, home made, gebakken Frans klassiek brood met knapperige korst en roomboter met grof zeezout. Of een ciabatta met een olijfolie van Fattoria de Vialla.
    Maar ja, ik heb dan ook een boerenkeuken….
    ;)

      /   Reply  / 
    1. Alexandra

      Es,

      Van harte gefeliciteerd!! Ik vind het zo leuk voor jou. Je bent altijd zo druk bezig met koken, bedenkt leuke dingen etc. Het is voor jou dan ook geweldig, dat je een keer iets wint!! Liefs en kus XXXXXXXXXXXX

        /   Reply  / 
  7. Edith Dourleijn Auteur

    De actie is gesloten. Vanmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt!

      /   Reply  / 
  8. Pingback: En de winnaar is … | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>