Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland

Is dit nieuws? Iets dat niet gebeurd is? En dat vorig jaar ook al de titel van mijn blogje was? Ja, toch wel. Want het gonsde al een tijdje en heviger dan normaal. En de speculaties waren navenant. De huidige hoofdredacteur van Michelin Benelux had het immers zelf gezegd: Nederland is klaar voor een derde restaurant met drie Michelinsterren.
Maar nadat vorige week België die eer kreeg, leek het me al wonderbaarlijk dat het ook in Nederland zou gaan gebeuren. En dat is uitgekomen: er is geen derde restaurant met drie sterren. Het blijft bij twee: De Librije van Jonnie en Thérèse Boer (Zwolle) en Oud Sluis van Sergio Herman (Sluis). Geen derde derde ster dus!

Wel zijn er nu meer restaurants met (meer) Michelinsterren. 

Er zijn maar liefst 3 restaurants die naast hun ster een extra ster erbij mogen plakken. Dat zijn Librije’s Zusje, Chapeau! en De kromme watergang. En er zijn 7 restaurants die zich nu voor het eerst een ster naast hun ingang mogen hangen. Dat zijn: Pure C (ook van Sergio Herman), Lastagne, De Echoput, Sense, ‘t Vlasbloemeken, De Bloemenbeek en Perceel.

Drie restaurants hebben geen ster meer. Dat zijn Chatet Royaal (gestopt), De Fuik (nieuwe chef) en De Stenen Tafel (gestopt).

In totaal zijn er nu 84 restaurants met 1 Michelinster (7 nieuw, 3 verdwenen), 16 met 2 sterren (3 nieuw) en dus twee met 3 sterren. Horeca Entree heeft het volledige overzicht online gezet.

Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren bekend!
Lees ook:Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer
Lees ook:De sterren volgens Michelin 2014

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland

  1. Pingback: Recept – uiensoep | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>