Tea met een twist

Een Late Tea is een bruisend begin van je weekend – en een stijlvolle afsluiting van de werkweek. Vergeet dus de vrijmibo waar je, aangeschoten door alcohol op een lege maag, vandaan komt op je te buiten te gaan aan niet al te gezonde snacks als friet en kroketten.

Elegante hapjes

Afgelopen vrijdag waren we uitgenodigd om in de lounge van het Amstel Intercontinental Hotel te genieten van een verrassende Late Tea. Een parade van elegante hapjes met een internationaal karakter, bedacht door de Canadese souschef van het hotel. Bij deze hapjes werd thee met een twist geserveerd. Of misschien eerder: cocktails met een knipoog naar een bijzondere thee.

Zoet en hartig

Het eerste hapje bestaat uit een mooie roze macaron – een beetje zoet maar vooral hartig. De macaron is gemaakt van rode biet en gevuld met een zachte mousse van makreel. De cocktail erbij bestaat onder meer uit wodka, champagne en siroop van hibiscusthee. De combinatie doet ons gelijk al spinnen van genoegen. En dat wordt alleen nog maar erger als de tweede gang komt, een etagère met daarop kunstige gerechtjes die zich soms vermomt hebben als petit four, maar toch ook hartig zijn.

Zalmvelletje

Er is een gevuld rolletje rauwe tonijn, neergevlijd op een kleedje van knapperig gebakken zalmhuid. Onlangs zagen we zo`n zalmvelletje langskomen bij Jamie. Een recept wat we zeker gaan nazoeken, want dit is heerlijk. Net als de gemarineerde tonijn in zeewier overigens. Er zijn twee gerechtjes van vlees op een briochebroodje, waardoor het net petit fours lijken. De rillette van varken is gerold door mosterdzaadjes en er is een mooi toefje kippenleverpaté (zie mijn recept van vorig jaar op koken.blog), met een zoet laagje van witte chocolade

Rokerige cocktail

Alles wat je serveert in een glaasje ziet er sowieso mooi uit, zo ook deze quinoasalade met avocado en een mooi felgekleurd eetbaar bloemetje. De salade is subtiel aangemaakt. Dit is ook wel erg leuk om thuis te serveren als amuse – en goed van tevoren klaar te maken bovendien. Bij deze gang drinken we een professioneel aan tafel geshakete cocktail met onder meer lapsang souchongthee, waar de licht rokerige smaak mooi uit opstijgt.

Lekker traditioneel

De derde gang bestaat uit een kreeftkroketje en een sjieke, kleine chickenburger die zijn fastfood komaf helemaal heeft afgeschud. Hierbij drinken we ceylonthee met munt; zonder alcohol maar met een mooie diepe smaak. Als laatste gang komen de zoetigheden. Een taartje van intens donkere chocola en lekker traditionele scones met sinaasappel curd en clotted cream. Ik besluit gelijk mijn eigen sconesrecept snel weer eens op te diepen (en op koken.blog te delen), want scones zijn fantastisch in hun eenvoud. We drinken hierbij een bijzondere grandmarnier centennium, geschonken over een ijsbal van groene en zwarte thee, voor een spectaculair effect.

Prettig rumoer

Een hele ervaring, zo`n Late Tea in zo`n luxueuze omgeving, uitkijkend over de Amstel. Er is prettig rumoer van een feestje op het terras next door, van borrelende zakenmannen (en brutale duiven die hun pinda`s proberen te pikken) en van jetsetters en upper class die langs drentelen. Wij voelen ons hier wel happy eigenlijk. Een fijne sfeer,  hapjes to die for en exquise cocktails. Dit moeten we vaker doen om het leven te vieren!

Iedere vrijdag wordt tussen 18 en 20 uur in de lounge van het Amstel Intercontinental Hotel de Late Tea geserveerd. Prijs: 52,50 p.p., alcolholvrij: 42,50 p.p. Reserveren: [email protected] of 020-6226060

Foto`s: Yasmijn Tan

Lees ook:Betjeman & Barton [lekker adresje]
Lees ook:De Eenhoorn [lekker adresje]
Lees ook:De laatste asperges van dit seizoen!
Lees ook:Ze bestaan: theesommeliers!
Lees ook:‘Mizuwari’ Izakaya stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>