Rubriek: Inspiratie

verzin een naam voor Herman en win

Het is officieel: Herman den Blijker zie je overal. Op tv, in de kookboekenhandel en nu ook op kerstkaarten. Nu ja, bijna dan. Maar als je voor 15 euro kerstkaarten van Hallmark bij Primera koopt, dan krijg je wèl een boekje met recepten dat Herman speciaal voor deze actie samenstelde. En één recept wordt daarbij

Lees verder...

Jamie Oliver bang voor Karin Bloemen

De tijd dat Ivo Niehe zelf over de vloer kwam bij bekend Nederland èn Buitenland is voorbij. Vanavond is in de TV-show op reis een reportage te zien van Karin Bloemen die op bezoek gaat bij Jamie Oliver en zijn ouders. In de tv-gids las ik: "Oliver: 'Ik eet ook hamburgers, als ze maar niet van de

Lees verder...

pannenkoeken getest door Keuringsdienst

Het alom met recht geprezen Keuringsdienst van Waarde van de RVU besteedde gisteravond aan pannenkoeken. De supermarkten liggen vol met pannenkoekenmixen, -shakers en kant-en-klare pannenkoeken, terwijl het deeg en het bakken van de pannenkoeken kinderlijk eenvoudig is. Het meest hilarisch waren de telefoontjes van Teun van der Keuken met de Linda's van de diverse telefonische

Lees verder...

een kijkje in Sonja’s leven

Of ik hier nu echt reclame voor moet maken, daar ben ik nog niet uit. Maar voor iedereen die in het persoonlijke leven van Sonja Bakker is geïnteresseerd: de hele komende week kan je iedere werkdag om 18.30 uur op SBS6 een impressie krijgen. En in de laatste aflevering op vrijdag kijk je bijna live mee

Lees verder...

al zesduizend jaar oesters

In de nieuwste Smaakwereld is te lezen dat in en om Europa (van Noorwegen tot de Middellandse Zee) al ruim zesduizend jaar oesters worden gegeten. Deze schelpdieren leefden niet alleen in de zeeën die we nu nog associëren met oesters, maar ook bijvoorbeeld in de Waddenzee en de Brabantse Biesbchosch. Al sinds de Oude Grieken

Lees verder...

sterrenrestaurant De Librije krijgt eigen soap

Naast een maandelijkse column in het culinaire tijdschrift delicious. waarin de lezers op de hoogte worden gehouden over alle nieuwe projecten van toprestaurant De Librije, krijgen de eigenaars Jonnie en Thérèse  Boer nu ook een eigen soap op RTL. De opnames zijn afgelopen juli gestart en zullen waarschijnlijk 6 afleveringen opleveren. Wanneer de serie begint

Lees verder...

ontmoet je favoriete kookboekenschrijver/ster

Op de Margriet-winterfair die van vrijdag 16 tot en met woensdag 21 november plaats vind in de Jaarbeurs in Utrecht signeren vele kookboekenschrijvers hun boeken. De bekendsten zijn wellicht Lonny Gerungan en Pierre Wind, maar ook Yolanda van der Jagt, Petra de Hamer, Tal Maes (beiden van Nieuwe hoge hakken in de keuken) en Marcus Polman

Lees verder...

Gèèsels Kookbuukske

Na diverse wijken uit de grote steden, zoals Lombok in Utrecht en de Schilderswijk in Den Haag, kunnen nu ook de inwoners van Moergestel koken uit hun eigen kookboekje. Stonden in de eerst genoemde boekjes vooral de culinaire tradities uit de thuislanden van de wijkbewoners centraal, in het Gèèsels Kookbuukske is de verdeling tussen oude en nieuwe keukens opvallend.

Lees verder...

Jamie bij RTL Boulevard

Paul de Leeuw, Edwin Evers, Marco Borsato en Jan-Peter Balkenende gingen hem al voor. Maar vanavond is het de beurt aan Jamie, de kok die geen achternaam meer nodig lijkt te hebben. Hij is gast-hoofdredacteur bij RTL Boulevard. Deze aflevering zal dus in het teken staan van zijn invloed op hoe wij Nederlanders thuis koken,

Lees verder...

ouderwets lekker

De Allerhande (nr 12) gaat deze maand terug naar vroeger en laat zien dat ook heus onze moeders uit pakjes en zakjes kookten. Is dit het antwoord van AH op de nog altijd groeiende trend om terug te gaan naar de basis en zelf je potje zonder hulpstukken te koken? Maar bekijk je de recepten

Lees verder...

GaultMillau winnaars bekend

Gisteravond zijn tijdens de Nacht van GaultMillau de Awards voor het jaar 2008 uitgereikt en is de nieuwste culinaire gids gelanceerd. Maar liefst 13 prijzen zijn uitgereikt. Het zal niemand verbazen dat opnieuw Oud Sluis en De Librije tot de echte toppers zijn verkozen. De Librije kreeg echter vanwege het totaalconcept en vele activiteiten de titel 'beste restaurant'

Lees verder...

winnaars eerste kookboekenverkiezing bekend

Afgelopen zaterdag vond de eerste Nederlandse kookboekenverkiezing plaats in de Kauwgomballenfabriek. In twee categoriën waren 5 nominaties voorgesteld door 6-koppige jury. De winnaar in de categorie 'Nederlands' werd het Vlaamse De keuken van ons moeder van Filip Verheyden en Tony le Duc en in de categorie 'vertaald' Thuis bij Jamie van Jamie Oliver.

Lees verder...

uit eten met Katja Schuurman

En wie wil dat nu niet? Je moet er wel even diep voor in de buidel tasten, maar daar krijg je wel wat voor terug. Allereerst natuurlijk een goed gevoel, want de opbrengst van het diner komt geheel ten goede aan de nieuwe stichting van Katja, return to sender. Met deze stichting wil ze originele producten uit

Lees verder...

de Marokkaanse banketletter

In de nieuwste Boodschappen (nr 11) speculeert de vaste columniste Wilma van Hoeven over het ontstaan van de banketletter. Zij stelt dat deze zeer waarschijnlijk uit Marokko komt. Daar kenden ze al een van filodeeg gemaakt gebak met amandelspijs. Door de overheersing van de 'Moren' op Spanje en de latere overheersing van de Spanjaarden op

Lees verder...