GardenMania community gardening

Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S. GardenMania is een mobiele tuin op 1500 vierkante meter asfalt midden op Strijp-S. In bakken en zakken worden groenten, fruit en (eetbare) bloemen verbouwd. Zo natuurlijk mogelijk. Wereldsteden als Berlijn, New York en Antwerpen gingen al voor; de community gardens hebben daar al voor vele groene vingers gezorgd.


Ze hopen met het gedachtegoed iedereen te kunnen inspireren om de tuin nog mooier te maken dan dat ze zelf zouden kunnen bedenken, als een heus gezamstwerk. De plek van de tuin is een geasfalteerd terrein, geen aarde dus. Daarom is de tuin als echte stadstuin vormgegeven met bakken en bouwzakken gevuld met aarde die als  bodem dienst zullen doen. Daarnaast valt er van alles te leren over het zaaiplan en ook ziektes die bij planten kunnen voorkomen of beestjes of schimmels die als een soort plaag bij de wortels of in de plant de groei van de plant tegengaan. Wat doe je hiermee of hoe kom je er vanaf? Voor zulke vragen halen ze extra kennis bij een paar echt doorwinterde tuinkenners. Gezamenlijk hiervan leren en omgaan met de natuur is een belangrijk punt voor een goede oogst!

Bouwen, verbouwen & ontspannen
Je hoeft niks van tuinieren af te weten om mee te kunnen doen. GardenMania is een plek waar je dat kan leren en zelf met een schop en een hamer kan meebouwen aan dit ideaal. Een tuin om te genieten van een zelfgeplukte kruidenthee en tussen de bloemen je eigen lunch kan komen eten. Waar je zelf je groentes oogst en op de bbq een maal bereidt tussen de akoestische optredens door.

Moestuincursus
Wil jij ook graag alles leren over moestuinieren? Volg dan de drie-middagse cursus!

Meedoen? Mee-eten?
Van 16 maart tot en met oktober geopend. Er zijn maandelijks, soms wekelijks, verschillende evenementen. Meerdere dagen per week kunnen tuinliefhebbers komen tuinieren en ervaring opdoen of delen. Je kan mede-eigenaar worden en je verbinden aan het initiatief en de plek. En in het oogstseizoen wordt de oogst omgetoverd tot een wekelijks biologisch Bio a GoGo woensdagdiner. Die je opeet tussen de plantenbakken of in de caravan op het terrein. Afhalen kan ook. Lekker!

16 maart kick off nieuw seizoen
14.00 – 17.00 uur opening van het nieuwe seizoen, presentatie programma 2014 en minicursus voorkweken.  Kom langs om samen te vieren dat de lente weer is begonnen. Supergezellig en die dag krijg je speciale korting op je lidmaatschap.

Meer info: GARDEN MANIA

 

 

Lees ook:Garden Mania Midzomernacht
Lees ook:Uit eigen tuin & keuken
Lees ook:Het aspergeseizoen is begonnen!
Lees ook:Rotterdamse oogst
Lees ook:Liefde voor Aardbeien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>