Fenix Food Factory: the place to be

De kenners weten het: Rotterdam is al heel lang geleden Amsterdam voorbij gestreefd op eetgebied. Rotterdam is the place to be voor foodies. Met hippe restaurants en eetwinkels, veelal lekker laagdrempelig en no-nonsense, net als de stad zelf. Als provinciaal kom ik niet zo heel vaak in de grote stad, maar afgelopen week bezocht ik, na tips van verschillende kanten, de Fenix Food Factory – en ik ben gelijk fan. Een geweldige ontdekking, deze ambachtelijke versmarkt. Wat een heerlijke plek om te hangen, wat een fijne sfeer, toffe mensen en heerlijke dingen hier!

Sfeer & smaak

Onlangs was ik ook in de beroemde en groots geopende nieuwe Markthal op de Blaak in Rotterdam. Ook daar heerlijke dingen, maar ik vond het allemaal erg gelikt en megalomaan van opzet. Ik houd meer van kleine, wat nuchterder zaakjes zoals bij de Fenix Food Factory, waar ze ondernemen met een rafelrandje. Juist dat geeft sfeer en smaak, en een persoonlijke benadering.

Toegewijde ondernemers

In deze oude loods op de Kaap vind je een aantal nuchtere en toegewijde ondernemers. Bij Rechtstreex koop je groenten, zuivel en meer gelijk van de boer. Bij de Kaapse brouwers en bij CiderCider bijzondere dranken. Naar de firma Bijten ga je voor paté en ander fijn vlees, Jordy’s Bakery verkoopt het beste brood en Stielman de lekkerste koffie. Bij Booij kaasmakers verkopen ze kaas van hun eigen boerderij, maar vond ik ook net dat ene kaasje uit Ierland wat ik zocht.

Grandioos terras

Alles wat je koopt kun je mee naar huis nemen of lekker nuttigen in het ongecompliceerde zitgedeelte of op het terras aan de kade, met grandioos uitzicht.De ondernemers van Fenix Food Factory organiseren ook van alles: van foodmarkets tot brunches, proeverijen of vrijmibo’s. Kijk voor meer informatie daarover op hun website. Mij is het wel duidelijk: move over Markthal, op de Kaap, daar gebeurt het!

www.fenixfoodfactory.nl

 

Lees ook:Culi-events Rotterdam
Lees ook:Eetbaar Filmfestival Rotterdam
Lees ook:Reizende Sterren Streetfood App
Lees ook:Rotterdamse oogst
Lees ook:Op culi-tour door Rotterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fenix Food Factory: the place to be

  1. Bart

    Zeker snel een keer heen gaan! Het terras is ideaal voor een bbq feest met deze mooie zomer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>