Vluchten naar De Vluchthaven

Het is niet onze gewoonte om ongegeneerd restaurants aan te prijzen. We zijn nou eenmaal geen restaurant-recensie-site. Maar we zijn wel gek op lekker eten. Op mooie smaken en eerlijke producten. En dus kunnen we deze keer de verleiding niet weerstaan. Want zo’n bijzonder adresje als De Vluchthaven willen we echt met iedereen delen.

Sommige restaurants zijn het omrijden waard. Dat moet je er ook wel voor over hebben als je naar De Vluchthaven wilt, want Bruinisse is voor de meesten niet om de hoek. Maar omdat we toch al een weekend in heerlijk Zeeland waren, en omdat we de befaamde Oosterscheldekreeft van de grill echt eens wilden proberen, moest het er toch eens van komen. En het was de rit meer dan waard.

Bio-logisch
In de keuken van De Vluchthaven gebruiken ze uitsluitend  biologische producten. Niet alle en omdat het meestal beter smaakt, maar omdat het voor hen een logische keuze is geworden. Hoe meer je je verdiept in de oorsprong van voedsel, hoe meer je erachter komt wat er allemaal mis is, zo zeggen zij. Hier laten ze je ervaren hoe heerlijk het biologische alternatief is. Een tomaat die  met liefde en aandacht in het zonnetje mag groeien, heeft meer voedingswaarde dan een op glaswol gekweekte waterbom die is opgepompt onder kunstlicht. En veel meer smaak. Daarom hier geen gekweekte vis, maar vis die in alle vrijheid heeft kunnen spartelen.

Zilt Zeeland
Gelukkig is er in Zeeland een ruime keuze voorhanden; vis,schaal- en schelpdieren uit de Oostersch elde, schorren met zeegroente en steeds meer gepassioneerde boeren en telers die biologisch-dynamisch werken. Neem bijvoorbeeld Henk en Mariska. Deze authentieke vissers uit Bruinisse vertrekken voor nacht en ontij met hun boot uit de haven om de mooiste Oosterscheldekreeften aan wal te brengen. Mosselen worden gevist met de Bru 22. Oosterscheldekreeft en paling worden gevangen met fuiken. In het voorjaar komen ze regelmatig aan wal met grote Noordzeekrabben als bijvangst. De kreeften worden in grote fuiken in het water bewaard. Kijk dus niet gek op als je de hulpkok snel naar het water ziet rennen als je kreeft hebt besteld. Letterlijk zo vanuit de Schelde op de bord.

Alles vers, alles uit het seizoen. Daarom is er maar een beperkte kaart. Maar wie klaagt daarover als alles zo lekker is als hier? Wij genoten vooraf van een plateau vol schelpdieren; mosselen, scheermesjes en verschillende schelpjes. Jam. Daarna natuurlijk de kreeft. Simpel gegrild, maar o zo lekker. Met verse zilte groentetjes en zelfgesneden frietjes. Hoe je ze het beste kunt bereiden laat chef Dick zien in dit heerlijke filmpje op Foodtube:

Open:
Van pasen tot de herfstvakantie
Van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 22.00 uur

Adres:
Zijpe 1, Bruinisse
0111 – 481 228 of 06 – 24 70 20 23
www.devluchthaven.nl

 

Lees ook:Oosterscheldekreeft #1: Het seizoen is geopend!
Lees ook:Scheermessen: trend van de zeebodem
Lees ook:En toen was er weer Oosterscheldekreeft!
Lees ook:Dag van de duurzaamheid
Lees ook:Wetenschapper bedreigd om bevindingen over biologische voeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>