Ontdek kerststad Amsterdam met CityFoodRoute

 

Ben je nog op zoek naar lekkere gerechten voor het kerstmenu en heb je nog tijd om een frisse neus te halen? Loop dan eens de kerstroute van CityFoodRoute. Een heerlijke wandeling langs 22 verrassende ambachtelijke winkeltjes in Amsterdam-Oost.

Met deze route willen de oprichters van CityFoodRoute, Floske Kusse en Tine Sommeijer, stadsbewoners laten zien dat je heel lekker eten kunt vinden in je eigen buurt. En daarmee doelen ze niet op de supermarkt!

CityFoodRoute is niet alleen leuk voor Amsterdammers. Eigenlijk voor iedereen! We konden dat afgelopen week zelf ervaren bij de aftrap van CityFoodRoute. We waren reuze benieuwd, want Amsterdam-Oost? Het is niet de eerste plek waaraan wij dachten om dit jaar onze kerstinkopen te doen. Maar wat blijkt? Achter verschillende winkelpuien tussen de Ringvaart en Weesperzijde schuilt zoveel lekkers. Je komt in winkels waar je waarschijnlijk nooit was binnengestapt en hoort verhalen over de achtergronden van de producten die je anders nooit had geproefd.

Hoe werkt het?
Op de website van CityFoodRoute staat een gratis plattegrond met daarop interessante lokale ondernemers langs de route vermeld. Print het kaartje uit en bepaal zelf waar je naar binnenstapt. De dames van CityFoodRoute geven ook nog een suggestie voor een lekker werelds kerstmenu met daarbij een boodschappenlijstje waar je de benodigde producten kunt kopen. Zo wordt deze kerst niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een stuk makkelijker.

De smaken van Amsterdam-Oost.
Om een paar bijzondere winkels te noemen. Slagerij De Wit in de Wakkerstraat, een van de weinige worstenmakers in Amsterdam. Hij rookt zijn worsten van Beemstervarken nog echt authentiek in een rookkast boven houtsnippers. Of Hartog’s Boterham. Een volkorenbakkerij, die uitsluitend bakt met eigen gemalen volkoren, waar Amsterdammers tot diep in de Wibautstraat voor in de rij staan. En iets verderop Van Velze’s Chocolaterie en Patisserie. De prachtigste creaties met eerlijke en duurzame cacao uit Costa Rica worden hier op enkele vierkante meters tot stand gebracht.

Geef je zintuigen dus de kost met CityFoodRoute en ontdek de geheimen van de goede smaak van Amsterdam. En smaakt dit naar meer? De kerstfoodroute is de eerste culinaire wandeling van CityFoodRoute. De bedoeling is dat binnenkort ook routes in andere stadsdelen gewandeld kunnen worden. Hou dus vooral hun website in de gaten.

www.cityfoodroute.nl

 

 

Lees ook:Taste of Amsterdam
Lees ook:Taste of Amsterdam 2010
Lees ook:New Food Fair in Haarlemmerstraat Amsterdam
Lees ook:Nominaties VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 bekend
Lees ook:Amsterdam Hoofdstad van de Smaak 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>