Nieuwe uitdaging Jacob Jan Boerma

Onze Koken.blog-collega Denise had een paar jaar geleden de eer aan tafel te zitten met Jacob Jan Boerma. Hij deelde toen met Koken.blog een bijzonder gerecht speciaal voor de feestdagen: Kabeljauw bestoken met laurier, bospeen mousseline en limoen met specerijenjus. Ook dit recept van parmaham en tomaat gemarineerd in balsamico uit zijn boek ‘Down to Earth’ is een aanrader. Wij hadden de gelukkige eer al eens bij De Leest te mogen eten. Mocht dat voor jou niet zo zijn, dan is er goed nieuws. Vanaf volgend jaar kun je Jacob Jan’s heerlijkheden namelijk ook gaan proeven bij het Krasnapolsky.

Jacob Jan noemt het een enorme uitdaging om voor het eerst sinds zijn succesvolle zaak De Leest, weer een nieuw restaurant te openen. “Ik kijk er erg naar uit om de geschiedenis van het hotel met mijn eigen kookstijl te combineren om een eigentijdse culinaire tempel neer te zetten.” Daarnaast is Boerma’s signatuur te vinden in het nieuwe Grand Café Krasnapolsky, dat begin juli 2015 haar deuren opent.

De chef-kok sluit restaurant De Leest in Vaassen overigens niet. ”In Vaassen hebben wij de basis gelegd en dat heeft ons gebracht waar we nu staan. Zonder het succes in De Leest was deze kans er überhaupt niet geweest. De Leest is en blijft de broedplaats voor alle gerechten die ik in Amsterdam uiteindelijk op de kaart zet.”

 

 

Lees ook:De sterren volgens Michelin 2014
Lees ook:Gault Millau: Sergio Herman bereikt perfectie
Lees ook:8 kerstrecepten van sterrenchefs
Lees ook:Koken met sterren, recept 2: Kabeljauw bestoken met laurier
Lees ook:Gaultmillau: Mario Ridder chef van het jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>