Rubriek: Recepten

In deze categorie worden alle recepten die op deze webog verschijnen ondergebracht

Recept: Pastasalade met gebakken mulfilet

Het schijnt dat het een paar dagen geleden #pastasaladedag was op Twitter. Maar je kunt niet aan iedere trend meedoen. Bovendien is het dit weekend warm genoeg om lekker langzaam achter de trends aan te sukkelen. Want het is natuurlijk wel perfect weer voor een pastasalade. Om op je balkon of in de tuin te

Lees verder...

Recept: Mangochutney, Raita & cachumber

Lekker een beetje knabbelen aan tafel voordat je écht gaat eten, ik ben er dol op. Daarvoor ben je bij de Indiase keuken ook aan het goede adres. Dit zijn de drie ideale dips voor bij een grote schaal knapperige papadums. Enjoy!   MANGOCHUTNEY Ingrediënten 1 grote mango, geschild en in blokjes gesneden 2 eetlepels

Lees verder...

Recept: kwarkcake met roomkaas en aardbeien

Wat houd ik toch van mijn tuintje in dit seizoen. Ondanks dat het slechts een klein stadstuintje is, groeit en bloeit hier alles weelderig. Die hoge muren hebben namelijk ook een voordeel, het is hier in de tuin altijd een paar graden warmer dan buiten de tuin. En daar worden vooral de groente en het

Lees verder...

Recept: Yoghurttaart met rozen, bramen en bloemen

Het lifestyleboek Happy body, een handboek voor mind, body en soul, had niet op een beter moment op mijn deurmat kunnen vallen. Na de afgelopen maanden een beetje aan mezelf voorbij te zijn gegaan, is het tijd om weer in balans te komen. De komende twee weken ben ik op vakantie in Italië om te

Lees verder...

Veggie! Recept: Haricots verts en courgettesalade met tahini

Afgelopen woensdag stelde we het nieuwste boek van Hugh Fearnley-Whittingstall aan je voor: Veggie! Op onze FaceBookpagina geven we maar liefst vijf exemplaren van dit toffe groenteboek weg! Je hebt nog tot morgenochtend om mee te doen met de winactie en om je extra lekker te maken, hier alvast een heerlijk zomers recept uit het

Lees verder...

Wrap it up! 5 geweldige wraprecepten

Ik heb me vastgebeten in de wraps en ik ik laat ze niet meer los! Het is alweer een paar jaar geleden dat de wraps hip eten waren, maar ik ben er nog steeds fan van. Een wrap kun je namelijk  eten in allerlei variaties; als lunch, borrelhap of avondmaaltijd. En je kunt erin gooien

Lees verder...

Recept: aspergesalade met gebakken brie, peer en pancetta

Het aspergeseizoen is bijna op zijn einde. Nog even genieten van het witte goud. Maar we kunnen ons voorstellen dat je de klassieke bereiding met een eitje en boerenham nu wel gezien hebt. Daarom vandaag een net-even-anders aspergerecept met gebakken brie en peer. En als de witte asperges niet meer te krijgen zijn, is deze

Lees verder...

Aardbeienvlaai van vroeger

Ik heb rijen kookboeken in de kast. En er staan ook nog een paar dozen vol in de gang. Ik blader ze soms door voor inspiratie, maar echt koken eruit doe ik zelden. Mijn moeder had vroeger maar 1kookboek, voor bijzondere gelegenheden. Dagelijkse kost werd uit het blote hoofd gekookt. Memory lane Pas dook ‘het’

Lees verder...

Recept: Hollandse garnalenbisque

Tijdens het paasweekend brachten wij een bezoek aan de familie in Zeeland. Bij ons in de familie zijn we dol op tradities. En als ik weer eens een weekend in mijn geboorteplaats ben komen er steevast Hollandse garnalen op tafel. Ongepeld natuurlijk. Dan gaan we samen om de tafel zitten, bakjes erbij, en samen pellen

Lees verder...

Aspergetijd! De Koken.Blog top 5 aspergerecepten

De tweede donderdag van april begint bijna net zo bekend te worden als de derde dinsdag van september. Het aspergeseizoen is weer beginnen, en Koken.Blog was bij de feestelijke opening van het seizoen in Limburg. Ook in de zoekresultaten van onze website zien we het duidelijk terug. Iedereen heeft weer zin in het witte goud.

Lees verder...

Biefstuksalade met asperge

Een gekke Spaanse kok met wie ik ooit samenwerkte, leerde mij de fijne kneepjes van het biefstuk bakken en hoe je precies kunt voelen wanneer een biefstuk rare, medium of well-done gebakken is. Al was een doorbakken biefstuk alleen voor de barbaren natuurlijk, volgens hem. Maaltijdsalade Zelf eet ik een biefstuk ook nog altijd het

Lees verder...

Asperges voor en na

Hebben jullie ons horen juichen afgelopen donderdag, vanuit Limburg? Het Nederlandse Aspergeseizoen is weer geopend! We kunnen ons weer tegoed doen aan die heerlijke witte asperges van eigen bodem, op allerlei manieren bereid. Natuurlijk zijn we dol op de klassieke bereiding: gekookt (of gestoomd of geblancheerd in de oven, zoals kenners het doen) met aardappels,

Lees verder...

Boterkoek: it’s all in the family

Mijn zoon van bijna vijf jaar is dol op boterkoek. Vooral die van de echte bakker natuurlijk. Nou was ik als kind zelf ook stapelgek op boterkoek. Mijn moeder maakte die daarom vroeger vaak en dan mocht ik helpen bakken. Handgeschreven recept Ik heb rijen kookboeken in de kast, maar mijn moeder had maar een

Lees verder...

Proef de lente!

Een dagje zon en iedereen heeft de lente in zijn bol! En natuurlijk willen we dit lekkere voorjaarsgevoel ook op ons bord, zeker met Pasen in het vooruitzicht. Lenterecepten Tweesterren­chef Pascal Jalhay heeft zich laten inspireren door de producten van Oil & Vinegar en daarmee enkele lekkere lenterecepten gecreëerd die olie en azijn naar een

Lees verder...

Recept uit Comptoir Libanais: pompoensoep (shorbat lakten)

Deze soep is zo fluweelzacht dat het lijkt alsof er room in zit, maar het is echt alleen een mengsel van gezonde groenten, waarbij de romige textuur puur afkomstig is van de pompoen. De soep wordt gekruid met diverse Libanese specerijen, maar als je, net als ik, van een beetje pit houdt, kun je een

Lees verder...