Aspergetijd! De Koken.Blog top 5 aspergerecepten

De tweede donderdag van april begint bijna net zo bekend te worden als de derde dinsdag van september. Het aspergeseizoen is weer beginnen, en Koken.Blog was bij de feestelijke opening van het seizoen in Limburg. Ook in de zoekresultaten van onze website zien we het duidelijk terug. Iedereen heeft weer zin in het witte goud. Daarom vandaag de populairste aspergerecepten van Koken.Blog op een rijtje:

1. Basisrecept witte asperges van Edith
Dit blijft toch de all time favourite van onze de meeste Nederlanders. En toegegeven, ook hier staan de asperges nog regelmatig zo op tafel. Het recept voor heerlijke eenvoud, met boerenham, krieltjes, zachtgekookte eitjes, bieslook en geklaarde boter.

2. Bavarois met gekonfijte asperges van Dafne
Dé perfecte showstopper als afsluiting van een aspergediner. Met extra budgettips achter de klik.

3. Aspergemuffins van Jill
Ben je na wekenlang asperges met ham en ei toe aan iets anders? Omdat die de klassieke bereiding, hoe lekker die ook is ook, gaat toch vervelen? Kies dan eens voor deze bijzondere aspergemuffins.

4. Biefstuksalade met groene asperges van Miranda
Een heerlijke frisse lente-achtige biefstuksalade met linten van rauwe groene asperges.

5. Gebonden aspergecremesoep
Schillen van de asperges en het houterige kontje nooit gelijk weggooien. Deze kan je namelijk heel goed nog gebruiken om een lekkere bouillon van te trekken, die je daarna omtovert tot een gebonden aspergecrèmesoep. Deze aspergecrèmesoep maak je van het kookvocht van de asperges. Eenvoudig, maar o zo lekker.

Lees ook:Recept Witte asperges met risotto
Lees ook:Aspergeweek op koken.blog
Lees ook:Recept witte asperges net even anders
Lees ook:Basisrecept witte asperges
Lees ook:Recept Gebonden aspergesoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>