Recept: Mangochutney, Raita & cachumber

Lekker een beetje knabbelen aan tafel voordat je écht gaat eten, ik ben er dol op. Daarvoor ben je bij de Indiase keuken ook aan het goede adres. Dit zijn de drie ideale dips voor bij een grote schaal knapperige papadums. Enjoy!

 

MANGOCHUTNEY

Ingrediënten

1 grote mango, geschild en in blokjes gesneden

2 eetlepels limoensap

1 eetlepel plantaardige olie

1 kleine rode ui, gesnipperd

1 flinke teen knoflook, fijngehakt

1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes gesneden

1 theelepel korianderzaad

1 theelepel mosterdzaad

4 eetlepel lichte basterdsuiker

5 eetlepels wittewijn-azijn

½ theelepel zout

 

Bereidingswijze

Meng de mango in een kom met het limoensap en zet opzij.

Verhit de olie in een pan en bak de rode ui in enkele minuten glazig.

Voeg de knoflook en de peper toe en verhit het mengsel nog een minuut.

Voeg het mosterdzaad en korianderzaad toe en roer alles om.

Voeg het mangomengsel, de suiker, azijn en het zout toe. Kook alles nog ongeveer 10 minuten, tot het vocht indikt en het mengsel kleverig wordt.

Laat de chutney helemaal afkoelen en schep het dan in een (gesteriliseerde) pot.

De mangochutney is het lekkerst als je hem een dag of twee laat staan in de koelkast voor je hem opeet. Hij is ongeveer een week houdbaar.

 

RAITA

Ingrediënten

1 komkommer

1 flinke theelepel zout

0,4 liter (dikke) yoghurt

1 eetlepel suiker

½ theelepel gemalen komijn (djinten)

2 eetlepels gehakte munt

 

Bereidingswijze

Rasp de komkommer (met schil en al) en meng het zout erdoor. Zet het mengsel 10 minuten weg en knijp dan boven een vergiet het vocht eruit.

Meng de komkommer met de overige ingrediënten en schep de raita in een mooie schaal om op te dienen.

 

CACHUMBER

Ingrediënten

2 flinke tomaten

1 kleine rode ui

¼ komkommer

1 eetlepel limoensap

1 eetlepel gehakte koriander

snufje zout

 

Bereidingswijze

Snij de tomaten, komkommer en ui in piepkleine blokjes.

Meng het limoensap, de koriander en het zout erdoor.

Serveren in een mooie schaal.

Lees ook:Recept Tzaziki
Lees ook:Recept: Salade met gegrilde aubergine
Lees ook:Recept Urban Cook: kruidige Aziatische salade
Lees ook:Recept Iraans stoofpotje met rundvlees en aubergines
Lees ook:Recept Tzatziki

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>