Wrap it up! 5 geweldige wraprecepten

Ik heb me vastgebeten in de wraps en ik ik laat ze niet meer los! Het is alweer een paar jaar geleden dat de wraps hip eten waren, maar ik ben er nog steeds fan van. Een wrap kun je namelijk  eten in allerlei variaties; als lunch, borrelhap of avondmaaltijd. En je kunt erin gooien waar je smaak naar staat – of net wat je in de koelkast hebt.

Sla is een must

Een flinke berg sla is bijna altijd wel een must in een wrap, net als iets smeuïgs, zoals mayonaise, een sausje of een dressing. Of avocado natuurlijk, maar avocado is ook echt overal goed voor. Verder kun je er vlees of vis indoen, of gewoon nog veel meer gegrilde groente. Zorg dat je wrap niet te drassig wordt, want dat is een ramp met eten. En zorg ook liefst dat de ingrediënten niet bestaan uit te kleine stukjes, want die vallen er ook weer aan alle kanten uit.

Geen vette verleidingen

De echte heldenstatus dankt de wrap wat mij betreft aan het feit dat je hem zo goed onderweg kunt eten. In de auto of in de trein. Als je een beetje vooruit denkt en een lekkere wrap maakt voor onderweg, blijf je gevrijwaard van onverwachte honger en route. En val je dus niet ten prooi aan de verleidingen van vette, ongezonde happen bij de benzinepomp of op het station.

Top 5

Dit is mijn huidige wrap-to-go top 5 – maar die kan volgende maand weer heel anders zijn!

#1 Biefstuk wrap

Voor de echte carnivoor: met een lik (knoflook) mayonaise, rucola, geraspte oude kaas of parmezaan, pijnboompitten, rare gebakken biefstuk in plakjes en wat olijfolie. Een soort carpaccio in een wrap.

#2 Humus wrap

Lekker vega: een dikke laag humus op je wrap, flink wat sla en dun gesneden komkommer en klaar! Gegrilde aubergine of courgette erbij is natuurlijk nog lekkerder.

#3 Gegrilde kip & mango wrap

Een beetje oosters, met dunne plakjes gegrilde kip, reepjes mango en paprika, plakjes radijs, sesamzaadjes, sla en een simpele soyadressing.

#4 Tuna wrap

Want een blik tonijn heb je altijd wel in huis. Meng het met wat mayonaise of yoghurt en peper & zout en leg een dikke laag op je wrap. Sla, plakjes tomaat en eventueel wat mais uit blik erop en oprollen.

# 5 Rookworst, mango en zuurkool

Weird but wonderful. Rookworst is ook zoiets dat je vaak in de la heb liggen. Gaar die indien nodig en snijd hem in lange plakken. Smeer wat sambal op de wrap en beleg hem met de rookworst, reepjes mango en paprika en een pluk zuurkool. Geloof het of niet: erg lekker!

TIP: Al deze wraps kun je ook prima in plakjes van zo’n 2 centimeter snijden en serveren als borrelhap of fingerfood!

Lees ook:Stamppotten zijn niet saai!
Lees ook:Groenten à la pasta
Lees ook:Recept Stamppot zuurkool
Lees ook:Recept Gevulde paprika met tomaat en mozzarella
Lees ook:Recept Omeletwraps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>