Recept: aspergesalade met gebakken brie, peer en pancetta

1

Het aspergeseizoen is bijna op zijn einde. Nog even genieten van het witte goud. Maar we kunnen ons voorstellen dat je de klassieke bereiding met een eitje en boerenham nu wel gezien hebt. Daarom vandaag een net-even-anders aspergerecept met gebakken brie en peer. En als de witte asperges niet meer te krijgen zijn, is deze salade ook heerlijk met gegrilde groene asperges.

2RECEPT: aspergesalade met gebakken brie en peer

Ingredienten (2 personen)

  • 8 witte asperges
  • 2 peren, geschild en in plakjes
  • 150 gram brie
  • 6 plakjes pancetta
  • paar handjes jonge bladsla
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 tl mosterd

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook de asperges volgens deze bereiding. Laat wat afkoelen. Lauwwarm in deze salade is het lekkerst.
- Rooster de pijnboompitjes even in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Leg ze dan apart.
- Bak de pancetta in dezelfde droge pan tot het knapperig is
- Leg de brie op een bakpapiertje en schuif zo’n 5 minuten in de oven tot deze licht begint te smelten
- Klop de olie, azijn, honing en mosterd tot een dressing
- Meng de sla met de dressing. Laat een klein beetje dressing over.
- Leg de sla op diepe borden en verdeel de asperges, peer, pancetta en brie eroverheen
- Strooi er de pijnboompitten overheen en de laatste drupjes van de dressing

 

Lees ook:ADV: Eindeloos variƫren met zomerse salades!
Lees ook:Voorgerecht Verleidingsmenu: Salade van rode biet en peer
Lees ook:Koken met Sterren, recept 3: Gamba’s a la plancha
Lees ook:Biefstuksalade met asperge
Lees ook:Recept Aspergesalade met Hollandse garnalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>