Even voorstellen: Jill Lauret

Stapelgek op koken en eten en alles wat daarbij hoort. Jill Lauret (1979) is communicatieadviseur, copywriter en cultuurwetenschapper. Na de opleidingen Heao Communicatie en WO Cultuurwetenschappen is zij gaan werken als freelance communicatieadviseur, gespecialiseerd in de culinaire en culturele sector.

Na vele jaren in de horeca te hebben gewerkt heeft zij zo’n 10 jaar geleden het dienblad definitief ingeruild voor de pen. Wanneer het maar kan worden deze twee op smakelijke wijze gecombineerd.

Zo werkt zij als foodredacteur, restaurantrecensent en voor diverse horecazaken waar zij kookboeken, websites en concepten voor verzorgt. Door haar werk in de designsector (oa. Dutch Design Week), heeft zij een bijzondere interesse voor fooddesign.

Jill volgde verschillende kookcursussen, oa bij De Librije. Ook volgde ze een cursus culinair schrijven bij Onno Kleyn. Kookboeken liggen op het nachtkastje om tot rust te komen voor het slapengaan. En om haar zoontje bekend te maken met smaken kookt zij alles vers. Uit de plaatselijke krat. ‘Eten waarderen kun je leren’ is dan ook haar motto.

Als Zeeuws meisje, woonachtig in Brabant, schrijft Jill voor koken.blog over alle heerlijkheden van deze provincies. En natuurlijk over kookboeken, taal, kinderkoken en fooddesign.

Lees ook:Even voorstellen: Sabina Posthumus
Lees ook:Leren schrijven over eten en drinken
Lees ook:even voorstellen: Denise Harskamp
Lees ook:Nieuwe website De Librije
Lees ook:Culinair reiswoordenboek

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Even voorstellen: Jill Lauret

 1. Herna

  Welkom op het blog Jill. Zet je er af en toe ook een recept op? Ben benieuwd naar wat je gaat schrijven.
  Groet Herna

    /   Reply  / 
  1. Jill Lauret Auteur

   Bedankt voor je warme welkom Herna. Er zullen zeker genoeg recepten voorbij komen. Dus blijf vooral meelezen!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>