Even voorstellen: Sabina Posthumus

Vorige week introduceerden we onze nieuwe koken.blog-collega, Miranda Diesch. Wie deze week heeft meegelezen heeft al van een aantal smakelijke blogs uit haar pen kunnen smullen. Daarin liet ze je kennismaken met haar Zeeuwse roots en Britse keukenavonturen. Vandaag stellen we vol trots de tweede nieuwe koken.blog blogger aan je voor. We merken gelijk al dat elkaars enthousiasme aanstekelijk werkt. Wat is het toch fijn om samen nieuwe plannen te smeden. Dat belooft veel goeds voor de koken.blog toekomst!

Dit is Sabina!
Koken en schrijven, schrijven en koken: dat loopt als rode lijn door het leven van Sabina Posthumus. Ze schrijft over koken, eten en drinken als freelance culinair redacteur voor verschillende opdrachtgevers en staat graag en veel in de keuken.

Natuurlijk roert ze regelmatig in de pannen in haar keukentje in Hoorn om iedereen aan de keukentafel te voeden: haar vriend, zijn twee zonen en iedereen die daarbij wil aanschuiven. Soms kan ze tafeldekken voor tien man, soms staan er twee borden op tafel, dat wisselt per dag, net als het menu: Vichysoisse vooraf, artisjokken als tussengerechtje en klassieke pavlova toe of supersnelle bietenstamppot met Hema-worst, het kan allemaal.

Kok in klassieke kever
Maar overdag staat Sabina ook met de pollepel en een pen in de aanslag, soms zelfs tegelijkertijd, want ze schrijft recepten voor haar opdrachtgevers en probeert die natuurlijk grondig uit, rijdt in haar klassieke kevertje door West-Friesland, op zoek naar bijzondere streekproducten of juist alledaagse boodschappen waar je wat bijzonders van kunt maken. Niet koken? Dan eten, op vakantie of in restaurants in de buurt, bij vrienden aan tafel of onderweg (die chocoladekoekjes van Starbucks probeert ze al maanden na te maken, zonder succes). Bovendien werkt ze regelmatig als kok op zorgboerderij ’t Keetje in Westwoud, om met of voor de zorgcliënten lekker te koken en te bakken.

Imker to be
Die culinaire interesse en de liefde voor schrijven en taal leidde via de studie Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, naar de School voor Journalistiek in Utrecht en de koksopleiding aan het Culinair Centrum Beverwijk. Wat nu? Een cursus imkeren, die in het voorjaar begint. De resultaten? Een eigen kookboek en een lekker stapeltje kookboeken en tijdschriften met haar naam in het colofon. En een onverbeterlijke liefde voor eten, koken en schrijven, die ze vanaf nu ook op koken.blog de vrije loop kan laten.

 

Lees ook:Even voorstellen: Dafne van der Meer
Lees ook:Even voorstellen: Jill Lauret
Lees ook:Foodbloggers koken met alcohol
Lees ook:wie zit er achter koken.blog?
Lees ook:Foodbloggers gezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>