Even voorstellen: Miranda Diesch

Drie weken geleden begonnen we de zoektocht naar nieuwe koken.blog-collega’s. Wat kregen we veel leuke, enthousiaste en smakelijke reacties binnen. En luxeprobleem natuurlijk. Want dat maakt het ook lastig om de juiste blogger voor koken.blog te kiezen. Dus, eerlijk is eerlijk, we zijn er nog niet helemaal uit. Maar de eerste nieuwe collega is al bekend en we stellen haar graag aan je voor.

Culinair bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hoewel ze opgroeide met Hollandse kost en zo nu en dan een pan macaroni met kruidenmix van Knorr, raakte Miranda Diesch-Westerhoud tijdens haar studie Literatuurwetenschap steeds meer gefascineerd door bijzonder koken. Etentjes voor medestudenten groeiden al snel uit tot culinaire parades van vele gangen, waarvoor ze dagen in de keuken stond. Ten koste van de studie natuurlijk. Toch eenmaal afgestudeerd ging Miranda aan de slag aan freelance journalist en literatuurecensent voor onder meer NRC Handelsblad. Daarnaast kwamen er steeds meer klussen als food writer.

Toen Miranda voor vier jaar naar Ierland verhuisde, nam ze de grote sprong om zelf professioneel achter pan en oven te gaan staan, als kok en patissier. Eenmaal terug in Nederland volgde onder meer een eigen biologisch boerderijrestaurant in de Zeeuwse polder en een baan als eindredacteur bij restaurantgids SpecialBite. Sinds vier jaar kookt Miranda nu voornamelijk voor man en kinderen, van runderstoofpotjes tot zelfgeraapte mosselen en natuurlijk taart. Daarnaast schrijft ze her en der recepten en culinaire stukjes omdat ze dat ook echt niet laten kan. En vanaf vandaag doet ze dat dus ook met veel plezier voor koken.blog. Maandag de eerste blog van haar hand!

Lees ook:Even voorstellen: Sabina Posthumus
Lees ook:Foodbloggers gezocht
Lees ook:Allochtonen vaker te dik
Lees ook:Even voorstellen: Dafne van der Meer
Lees ook:Even voorstellen: Jasmijn Bus

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Even voorstellen: Miranda Diesch

 1. Edith

  He wat leuk om je hier weer tegen te komen, Miranda! Ik hoop dat je t bij koken.blog, en met Jill, net zo leuk zult hebben als ik het altijd had.

    /   Reply  / 
  1. Miranda

   Leuk he, Edith. Ik begin al helemaal op stoom te komen! Wat is het toch leuk om te schrijven over eten.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>