Even voorstellen: Dafne van der Meer

Zo’n zes weken geleden gingen we op zoek naar nieuwe blog-collega’s. Nieuwe schrijvers om het team van Koken.blog te versterken. We kregen bijna honderd (!) reacties. Van beginnende bloggers tot fulltime chefs, van thuisbakkers tot topslagers. Na lang wikken en wegen, kletsen en overleggen, zijn we tot een topteam gekomen. Een fijne combinatie van foodfreaks, uit alle hoeken van het land, met uiteenlopende achtergronden en interesses. Maar allemaal met een hart voor lekker en eerlijk eten. Eerder stelden we Miranda Diesch en Sabina Posthumus aan je voor. Vandaag maak je kennis met de laatste nieuwe Koken.blogger, Dafne van der Meer. Met z’n vieren gaan we smakelijke plannen smeden. We hebben er zin in!

Nooit meer kip met saus uit een potje
Eten en koken was voor Dafne van der Meer tot een kleine tien jaar geleden een noodzakelijk kwaad. Toen er een huis werd gekocht met een goede keuken begon het langzaam te kriebelen. Er werden wat kookboeken aangeschaft, er kwam eens iets anders op tafel dan kip met saus uit een potje en in een restaurant werd niet meer standaard gekozen voor de saté met patat.

Meegenieten
Thuis vulde de keuken zich in de loop der jaren met pannen, schalen, keukenmachines en andere handige keukenhulpjes, kruiden, oliën en ga zo maar door. Inmiddels is bijna ieder hoekje en gaatje gevuld en droomt Dafne van een verbouwing van haar huis om zo een grotere keuken te realiseren. Als liefhebber van de Italiaanse keuken staat er regelmatig pasta, risotto of een ander Italiaans gerecht op het menu, maar even makkelijk wordt de tajine of soeppan gepakt om een beetje te gaan experimenteren met ingrediënten. Ook geurt het in Huize Van der Meer met enige regelmaat heerlijk als er weer taart, cake of muffins in de oven staan. Tot grote vreugde overigens van collega’s, vrienden en familie die hier graag van meegenieten.

Toekomstmuziek
Als journalist schreef Dafne in de loop der jaren over een groot aantal onderwerpen, maar niet over food. Tot dit jaar. Er werd gestart met een foodblog en sindsdien wil ze niet anders meer. Als beginnend freelance journalist schrijft Dafne momenteel voor verschillende lokale opdrachtgevers, maar hoopt ze zich in de loop der tijd te kunnen ontwikkelen als food writer. Ondertussen kriebelt het ook om een kookboek te schrijven, maar dat is vooralsnog toekomstmuziek. Eerst wil Dafne nog heel veel gaan ontdekken en proeven op culinair gebied.

Lees ook:Food4You
Lees ook:Even voorstellen: Miranda Diesch
Lees ook:Do-it-yourself boek Good Food gepresenteerd
Lees ook:De abdicatie van de oranje tompouce
Lees ook:Wat wordt dé oranjesnack op Koningsdag?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>