Rubriek: Bijzondere producten

In deze categorie breng ik alle producten onder die ik heel bijzonder vind, om welke reden dan ook. Laat het gerust weten als je vind dat ik iets hier moet bespreken.

Dol op pakjes en zakjes!

  Je durft er tegenwoordig bijna niet meer voor uit te komen dat je weleens kookt met hulp van een pakje of een zakje. Schichtig sluip je door de supermarkt met een zakje Conimex of Knorr in je mandje. Je zal maar gezien worden door een bekende. Dat JIJ, als culikenner en als foodie, niet

Lees verder...

De laatste asperges van dit seizoen!

Als je houdt van stoer en zonder opsmuk grill je je asperges lekker basic op de Big Green Egg. Ben je meer van de liflafjes, dan creëer je een mooi aspergegerechtje met kruidenschuim of eetbare bloemen. Met onze prachtige asperges van Hollandse bodem kun je veel kanten op. Ze zijn er nog maar even, dus

Lees verder...

Makreel: vet lekker!

Misschien heb je het al gezien toen je de afgelopen weken in de viswinkel was: februari is de maand van de makreel. Niks beters om deze saaie, winterse maand mee op te vrolijken dan een heerlijke, vette vis als de makreel. Ik was al fan van de makreel. Gerookt of overheerlijk als sushi of sashimi.

Lees verder...

Bakactie Pink Ribbon groot succes!

Bakactie Pink Ribbon groot succes: voor € 13.441,- roze koekjes verkocht!   Baksters en bakkers in het hele land doken de afgelopen weken voor Pink Ribbon de keuken in. Hun roze cupcakes, koekjes en biscuits in alle soorten, maten en smaken leverden maar liefst € 13.441,- op! Zaterdag 12 november, tijdens het culinaire event De

Lees verder...

Zeeuwse mosselen lekkerder dan ooit

Zeeuwse mosselen zijn absoluut veilig om te eten en dit jaar weer van superkwaliteit. In de zomer genoten we van een mosselbordje op het terras met een glas witte wijn erbij. Nu de dagen weer korter, kouder en natter worden, is het juist lekker om thuis een stevige mosselpan op tafel te zetten. Filtratie Net

Lees verder...

Echt vlees uit België: Limousin Kraaibiefstuk

Dit weekend maakte ik een wondermooi stuk vlees klaar: kraaibiefstuk. Ik had daar nog nooit van gehoord – nou ja, misschien in de verte – maar het valt eigenlijk wel onder de noemer vergeten vlees. Na de vergetengroenten-hype van de afgelopen jaren, is er nu steeds meer aandacht voor de zogenaamde incourante delen van koe,

Lees verder...

Aspergefeest

Van de eerste asperges van het jaar wordt ik altijd superblij. Als foodpurist eet ik ze liever niet buiten het seizoen, dus asperges eten staat voor mij gelijk aan het begin van de lente. Helemaal mee eens dus, dat de officiële opening van het aspergeseizoen in april door de branche altijd uitbundig gevierd wordt. François

Lees verder...

Bijt me!

We zijn thuis op de valreep aan het kweken geslagen met de AH-moestuintjes. De eerste fase is altijd het leukst, van de potjes vullen tot de eerste kiemen die boven de grond komen. Daarna gaat het vaak bergafwaarts en komen we niet eens meer aan verpotten toe. Is er dan misschien een nóg simpeler methode

Lees verder...

Koop een kip

Na de inmiddels welbekende Koop een Koe, is er nu Koop een Kip en Koop een Varken. Koken.blog mocht het pakket van Koop een Koe eerder al uittesten. En we werden helemaal blij van de uitnodiging om op de boerderij in Baambrugge komen kijken. Nou, die Koe-versie kunnen we iig van harte aanbevelen. Maar hoe zit

Lees verder...

Koop gewoon een koe

Dit concept verdient veel aandacht, vonden de bedenkers en producenten van ‘Koop een koe’ bij De Lindenhof. Dus nodigden ze vorige week een hele groep foodbloggers uit om hen te vertellen over hun koeien. En om ons persoonlijk kennis te laten maken met hun bijzondere vlees, dat via internet in een pakket kan worden besteld.

Lees verder...

Melk voor elk

Ik ben niet de jongste merk ik, als ik persoonlijke herinneringen aan melk ga ophalen. In het boerendorp waar ik opgroeide, werden de authentiek melkbussen vol langs de weg gezet, om opgehaald te worden door de rammelende melkwagen. En als we ‘s zomers op de boerderij bij mijn tante logeerden, mochten we zelfs een stukje

Lees verder...

En toen was er weer Oosterscheldekreeft!

Het is ieder voorjaar een feestje: de opening van het nieuwe seizoen van de Oosterscheldekreeft! Behalve voor de kreeft zelf dan misschien… Maar de culinaire pers uit het gehele land en zelfs van buiten de landsgrenzen, trekt naar Zierikzee om daar getuige te zijn van de rituele en strak geregisseerde ‘vangst’ van de eerste Oosterscheldekreeft

Lees verder...

Pannuh!

Nee, we bedoelen geen pech! Als we koken in onze oude vertrouwde Le Creuset-pannen, voelen we ons juist ontzettende bofkonten. Het gietijzer van Le Creuset heeft immers al 90 jaar de naam van hoogwaardige kwaliteit met eindeloze levensduur. Onze stoofpotten, speklappen soepen en meer exotische recepten: in deze pannen gaat er weinig mis. Restyling Degelijker

Lees verder...

Check de olie: drie keer olie met een smaakje

Gerechten krijgen een bijzondere smaak als je olijfolie met een smaakje gebruikt. Frisse basilicumolie, chique truffelolie of verrassende hazelnootolie, koken.blog.nl tipt drie favorieten. Basilicumolie Deze Italiaanse olijfolie van Liquido d’Oro krijgt z’n frisse, bijzondere smaak doordat in de olijfpers basilicumblaadjes zijn toegevoegd aan de rijpe olijven. De etherische olie uit de basilicum mengt zich dan bij

Lees verder...