Zeeuwse mosselen lekkerder dan ooit

mossel2

Zeeuwse mosselen zijn absoluut veilig om te eten en dit jaar weer van superkwaliteit. In de zomer genoten we van een mosselbordje op het terras met een glas witte wijn erbij. Nu de dagen weer korter, kouder en natter worden, is het juist lekker om thuis een stevige mosselpan op tafel te zetten.

Filtratie

Net voor de start van het mosselseizoen afgelopen juni, werd er in enkele verwaterpercelen in de Oosterschelde een nieuwe biotoxine aangetroffen. De sector reageerde alert en sloot de percelen, zodat absoluut zeker bleef dat de mosselen die verkrijgbaar waren in winkels en restaurant vrij waren van deze TTX. De natuur deed haar werk en door de hoge filtratie van mosselen verdween de TTX weer vanzelf. Eind juli werden alle percelen weer opengesteld en door de mosselsector wordt nu nog verder onderzoek gedaan.

Moules frites

Het belangrijkste is dat we veilig mosselen kunnen blijven eten natuurlijk. De traditionele pan gekookte mosselen met friet erbij is immer populair, maar er zijn nog veel andere manier om mosselen klaar te maken – vaak net zo makkelijk. Spaghetti met mosselen bijvoorbeeld, is bij mij thuis een zeer populair lunchgerecht. Hiervoor morgen het recept op koken.blog.
Kijk ondertussen voor nog veel meer originele mosselrecepten op: www.mosselen.nl

Meer informatie over het aantreffen van TTX en de maatregelen en onderzoek van de mosselsector vind je hier.

De Zeeuwse mosselkwekers mogen met trots het keurmerk Zeker Zeeuws gebruiken. Hierover lees je meer op www.zekerzeeuws.nl

 

Lees ook:Strijd om Zeeuwse mossels
Lees ook:Recept Zeeuwse mosselen van Sergio Herman
Lees ook:Mosselseizoen bijna begonnen; probeer de Koken.Blog mosselrecepten
Lees ook:RECEPT Spaghetti met mosselen
Lees ook:Mosselen to go

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>