Check de olie: drie keer olie met een smaakje

Gerechten krijgen een bijzondere smaak als je olijfolie met een smaakje gebruikt. Frisse basilicumolie, chique truffelolie of verrassende hazelnootolie, koken.blog.nl tipt drie favorieten.

Basilicumolie

Deze Italiaanse olijfolie van Liquido d’Oro krijgt z’n frisse, bijzondere smaak doordat in de olijfpers basilicumblaadjes zijn toegevoegd aan de rijpe olijven. De etherische olie uit de basilicum mengt zich dan bij het persen met de verse olijfolie. Dit is de perfecte olie voor een prachtige salade caprese, met lekkere buffelmozzarella, tomaatjes en natuurlijk blaadjes basilicum. Maar een scheutje basilicumolie door de mayonaise, of een druppels basilicumolie over een gebakken witvisje is ook een goed idee.

Truffelolie

Lekker decadent: de truffelolie van Simone’s Kitchen krijgt zijn smaak van echte witte truffels. Die dobberen een tijdje in de olie, zodat ze hun geur en smaak kunnen afgeven. Je ruikt het meteen; dopje eraf en even snuffelen. Maak zelf carpaccio en druppel de truffelolie over het vlees. Ook heel smakelijk: een bruschetta met tomaatjes, met een scheutje truffelolie.

Hazelnootolie

Een ander verhaal: dit is geen olijfolie met een smaakje, maar olie geperst uit hazelnoten. Die noten worden eerst kort geroosterd, zodat de notensmaak wat sterker wordt. Waar gebruik je deze olie? Als dressing bij een salade met kaas is ‘ie onovertroffen. Maar je kunt de olie ook gebruiken als handcreme: smeer je handen in met een druppeltje hazelnootolie, dan blijven ze lekker zacht.

Lees ook:Recept Toscaanse aspergesalade
Lees ook:Recept Tagliatelle met courgettelinten
Lees ook:Recept Alioli
Lees ook:Recept Witlofsalade met truffelolie
Lees ook:Recept Salade eendenborst met peer en hazelnoot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>