Bijt me!

We zijn thuis op de valreep aan het kweken geslagen met de AH-moestuintjes. De eerste fase is altijd het leukst, van de potjes vullen tot de eerste kiemen die boven de grond komen. Daarna gaat het vaak bergafwaarts en komen we niet eens meer aan verpotten toe. Is er dan misschien een nóg simpeler methode om thuis wat te kweken dan de foolproof moestuinpotjes?

Hippe potjes

Ja die is er! We vonden de hip gestylede en veelbelovende potjes met kiemgroenten van BIJT. Een erg leuk product waarmee je snel en simpel smakelijke kiemgroenten kunt kweken. Er komt niet eens aarde aan te pas, dus makkelijker kan niet. Zo kun je mooi de kiemen van de supermarkt vermijden, die altijd verlepter smaken dan ze er uitzagen in de winkel. Je knipt je zelfgekweekte kiemen namelijk en gebruikt ze gelijk op je broodje of in je salade: verser kan haast niet. Ben je klaar met de oogst van de kiemen, dan kun je gelijk weer verder kweken met nieuwe zaadpads die als navulling in verschillende smaken verkrijgbaar zijn.

Smaakmaker

De BIJT kweekset heeft een hoog gebruiksgemak. Je hoeft thuis alleen de pot uit de BIJT kweekset te vullen met water en de meegeleverde BIJT zaadpad op de pot te plaatsen. Na 7-20 dagen kun je de kiemgroenten oogsten en gebruiken als smaakmaker in salades, smakelijk broodbeleg of als kleurrijke garnering! Het kweken is leuk om te doen en de kiemen zitten boordevol voedzame stoffen. Kiemen zijn immers een bron van plantaardige vitaminen, mineralen en eiwitten. Ook bevatten kiemen grote hoeveelheden antioxidanten.

We gaan aan de slag met onze Bijt broccolikiemen. Over een week of twee hopen we je te kunnen berichten over een mooie oogst! Zelf ook aan de slag? Je kunt de BIJT kweeksets  (vanaf 16,95) online bestellen op www.bijt.eu

Lees ook:Zelf eetbare paddestoelen kweken
Lees ook:frisdrank uit de kraan
Lees ook:Recept Crème Brûlée met kastanje
Lees ook:Kookboek Mini-stoofpotjes
Lees ook:Voorraadkast-opruim-actie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>