Rubriek: Elders op het internet

elders op het internet

Arm en rijk aan tafel

Twee Amerikaanse fotografen laten zien wat het verschil is tussen rijk en arm: een rijk gedekte tafel of een karig bordje soep. Een houten tafel, de helft is gedekt met een tafelkleed. Daar staan borden en schalen met heerlijkheden: kaas, sandwiches, een vol bord rijst. Dat is het menu van een welvarende Noord-Koreaan. Aan de

Lees verder...

3 goede voornemens in de keuken

Afvallen of meer sporten? Daar zul je me als foodie niet op betrappen. Maar andere goede voornemens op het gebied van koken, eten en genieten zie ik wel zitten: minder suiker, minder weggooien en minder pakjes en zakjes. En, wat zijn jouw goede voedselvoornemens? Minder suiker eten Suiker is het witte gif. Tenminste, als je

Lees verder...

Vier Amerikaanse tips voor kerst zonder stress

Nergens lijkt kerst zo hysterisch als in Amerika. Die gezellige bolbuikige kerstman is door Coca Cola ontworpen, Amerikanen stressen over hun stockings en wat daar allemaal voor cadeautjes in komen en dan: dat kerstdiner. Slapeloze nachten, ademen in een plastic zakje en eczeem, zoveel spanning. Gelukkig geeft het Amerikaanse culinaire tijdschrift Bon Appétit vier insider-tips

Lees verder...

1 recept insturen, honderden ervoor terugkrijgen!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: kickstarter. De website waarop mensen geld kunnen zoeken voor hun product. De meest fantastische ideeën hopen ze door crowdfunding mogelijk te maken. Natuurlijk zijn wij vooral geïnteresseerd in de kookgerelateerde producten. Eentje in het bijzonder trok onze aandacht. Hij vergt een kleine investering van jou, en je

Lees verder...

#foodblogswap recepten-wissel-event

Koken.blog deed inmiddels al twee keer mee met de #foodblogswap. Ik kookte de eerste keer Zeeuwse bolussen van Judiths Kitchen en vorige week de Blueberry Pancakes van deZusjesKokenOver. En misschien nog wel leuker, er kookten ook twee keer andere foodbloggers van koken.blog. Toch leuk om jullie ook over die posts te informeren, toch? Bij deze!

Lees verder...

Restjes over? Bekijk deze tips

We hebben het allemaal wel eens: een restje over na het koken en eten. Zonde om weg te gooien, maar ja, wat moet je er dan mee? Gelukkig kan je juist heel veel met kliekjes. Een restje pasta met saus is de volgende dag als lunch er lekker (koud en warm), van een restje couscous

Lees verder...

BeBio: chicks on a bio mission

BeBio is aan de keukentafel geboren, toen Willemijn Kornelis ontdekte dat het best een opgave was om informatie over groene, eerlijke en biologische producten te vinden. Willemijn besloot het voorwerk voor anderen te doen, een enthousiaste Liselotte Wannijn sloot aan. Deze twee dames hebben de overtuiging dat gezond en groen leven niet moeilijk of saai

Lees verder...

App Superwijzer

Zou je van jouw eten willen weten hoe ze scoren op dierenwelzijn, natuur & milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen? Download dan de app Superwijzer. Daarmee kan je van meer dan 15.000 producten waar vlees, ei en zuivel in zit, beoordelen. Op de site superwijzer kan je al een voorproefje krijgen.  

Lees verder...

Wildplukwijzer is vernieuwd

Ons voedsel ligt soms letterlijk op straat. Maar we weten niet dat het eetbaar is, of durven het niet mee te nemen. Dankzij de wildplukwijzer heb je geen excuus meer. Deze website (en app. voor Android) vertelt je precies wat er waar te plukken valt. Pluk naast de Petteplet dus, zoals de makers het zelf

Lees verder...

Een pure restaurant-App

Handig, zo’n app waarmee je onderweg kunt checken welke restaurants h’eerlijk – zoals de makers het zelf beschrijven – zijn. Puur! restaurantgids heeft nu ook een app. Helaas voor mij alleen voor de iPhone en iPad, dus getest heb ik ‘m niet voor je. Waar je ook bent, je vindt gemakkelijk de dichtstbijzijnde pure adresjes voor

Lees verder...

Webshop voor Sergio Herman

Kennismaken met de favoriete producten en tools van Sergio Herman kan vanaf vandaag. De kok-eigenaar van het drie-sterrenrestaurant Oud Sluis heeft vandaag zijn webwinkel geopend. Het is de bedoeling dat deze uitgroeit tot een podium voor ontwerpers en kunstenaars waar Herman mee samenwerkt.  

Lees verder...

Foodlingo 2011

Het is zelf al een prachtig woord; foodlingo. Het staat voor nieuwe culinaire begrippen, die foodtrendwatcher Marjan Ippel graag voor ons uitlegt. En voor de derde keer op rij wordt het mooiste foodlingo gekozen. En helemaal van deze tijd is de verkiezing: woorden kun je via twitter nomineren en daarna kan je ook via deze weg stemmen

Lees verder...

Universiteit zoekt kookliefhebbers

In mijn vorige leven deed ik onderzoek en vroeg ik allerlei mensen of ze voor mij wat vragen wilde beantwoorden. En omdat ik weet dat het belangrijk is dat veel mensen daarop ‘ja’ zeggen, doe ik hierbij een oproep. Gerard Kuipers zoekt voor zijn master-onderzoek Communication Science aan de Universiteit Twente 200 mensen die graag koken

Lees verder...

Een jarige salade

Op 4 juli 1924, dus 87 jaar geleden, werd de Caesar salad voor het eerst gemaakt. Restauranthouder Caesar Cardini maakte deze salade uit de losse pols, maar zijn klanten bleven er maar om vragen. Het recept voor deze salade is zelfs uitgeroepen tot het belangrijkste recept dat in 50 jaar uit de VS was gekomen!

Lees verder...

Een Pepernotenrevolutie?

Koud terug van een weekje warm Sicilië (hebben jullie me gemist?), krijg ik via twitter de vraag of ik mee wil doen aan een Pepernotenrevolutie. Ja, ik klapperde eerst ook even met mijn oren. De zomer moet nog beginnen en we gaan het nu al over de lekkerste sinterklaaslekkernij hebben? Maar als ik doorklik, begin

Lees verder...