#foodblogswap recepten-wissel-event

Koken.blog deed inmiddels al twee keer mee met de #foodblogswap. Ik kookte de eerste keer Zeeuwse bolussen van Judiths Kitchen en vorige week de Blueberry Pancakes van deZusjesKokenOver. En misschien nog wel leuker, er kookten ook twee keer andere foodbloggers van koken.blog. Toch leuk om jullie ook over die posts te informeren, toch? Bij deze!

Funandfood maakte Caponata Siciliana:
“Vorig jaar heb ik een paar keer meegedaan met een foodblogswap. Dat betekent dat je een ander foodblog toegewezen krijgt en dat je daar dan een recept van kookt/bakt/dingest. Deze maand heb ik weer meegedaan. Het blog koken.blog.nl werd aan mij toegewezen. Een gezellig foodblog over weetjes, nieuwtjes, recepten en adresjes. Meestal maak ik voor mijn blog recepten die raakvlakken hebben met lunches, simpele snacks of traktaties. Buiten de comfortzone van mijn blog heb ik nu gekozen voor de Caponata Siciliana. Een Italiaans stoofgerecht; mijn kleuter is namelijk gek op aubergine. En laat dat nu net het hoofdingrediënt zijn.”

Safrana argana maakte couscouscake met nootjes:
“Voor de foodblogswap van Februari mocht ik iets koken van  ‘Koken.blog.nl’, deze site kende ik vooral van de handige kookboekbesprekingen. Er staan daarnaast ook tientallen interessante recepten op, iedereen kan er wel een recept vinden die bij hem of haar past.
Zo zocht ik zelf ook naar een recept die bij mij past, iets met groenten of iets Marokkaans. Zoals je al zal merken heb ik die ook gevonden. Ik ben alleen soms erg sceptisch als het gaat om recepten  die om de een of andere manier iets te maken hebben met de Marokkaanse keuken. Hoewel de Marokkaanse keuken ontzettend divers is zijn er genoeg voorbeelden van recepten waarbij ik denk ‘kaneel en amandelen toevoegen maakt het niet meteen Marokkaans hoor” en dan ga ik niet eens beginnen over de ’couscous tajine’ van de bekende bouillonblokmerk.
Dus toen ik het recept van een couscouscake tegenkwam gingen de alarmbellen al rinkelen, hoezo een cake van couscous a gekkerds. Het bleek een gevalletje ‘kijk eerst even verder dan je neus lang is’, want toen ik eenmaal het recept doorlas dacht ik dit is gewoon seffa van couscous (zoete couscous) en laat seffa nou één van mijn lievelingsgerechten te zijn.  De rozijnen, nootjes en oranjebloesemwater erbij vind ik net zo heerlijk.

 

 

Lees ook:Kookkaravaan
Lees ook:Vrijdag Couscousdag
Lees ook:Recept Tabbouleh
Lees ook:Foodblogswap: Zeeuwse bolus
Lees ook:Recept Melk & Dadels: zeebaars m’charmel uit de oven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>