3 goede voornemens in de keuken

Afvallen of meer sporten? Daar zul je me als foodie niet op betrappen. Maar andere goede voornemens op het gebied van koken, eten en genieten zie ik wel zitten: minder suiker, minder weggooien en minder pakjes en zakjes. En, wat zijn jouw goede voedselvoornemens?

Minder suiker eten

Suiker is het witte gif. Tenminste, als je de anti-suiker-lobby moet geloven. Feit is: de meeste mensen eten te veel suiker. De Belgische televisiepresentator Tim Verheyden nam (letterlijk) de proef op de som: hij at een maand helemaal geen suiker. Zijn korte documentaire Zonder Suiker was voor veel mensen het laatste zetje dat ze nodig hadden om zich voor te nemen in 2015 minder, of zelfs geen, suiker te eten. Foodblogger Jelmer de Boer vindt het trouwens onzin, schrijft hij: Suikervrij eten is nog steeds voor debielen. Zo, de eerste food-rel van 2015 is ook weer een feit.

Minder weggooien

Iedere Nederlander gooit elk jaar ongeveer 50 kilo eten weg. Dat is veel! Zonde van het eten en zonde van het geld dat de kliko in verdwijnt. Dat moet stoppen, misschien wel vanaf 1 januari? De TED-talk van milieu-activist en schrijver Tristam Stuart is bijzonder inspirerend. Het initiatief Kliek & Co kan een stok achter de deur zijn, de initiatiefnemers willen ervoor zorgen dat einde van het nieuwe jaar 1.500 huishoudens in elk geval een maand geen bruikbaar voedsel verspillen. Wat doe je dan met zo’n restje in de koelkast? Nou, in de soep bijvoorbeeld.

Minder pakjes of zakjes

Een blik tomatensoep. Een pakje saus voor lasagna. Knorr Wereldmaaltijden. Een zakje kruiden voor een omelet. Tja, als foodie heeft het waarschijnlijk niet je voorkeur, maar bij gebrek aan inspiratie of tijd sta je toch ineens met zo’n handig zakje in handen. Klaar mee? Kijk op Koken met Karin voor alternatieven. Want eigenlijk alles kun je maken zonder kant-en-klaar!

Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Dol op pakjes en zakjes!
Lees ook:Nationale antipakjesavond
Lees ook:Antipakjesavond-matinee 2012
Lees ook:Recept – Zonder pakjes en zakjes

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “3 goede voornemens in de keuken

 1. Nicoletta

  De ueberirritante reclame van Kellogs die niet weg wil ook al klik je op Sluiten is echt jammer. Ik sluit, na de zoveelste tevergeefse poging om het artikel te lezen, deze pagina voorgoed om iets anders te gaan lezen.

    /   Reply  / 
 2. Annelies Hoogland

  Ja, gaat niet goed met de reclame. Ik krijg hem ook niet weg geklikt :-(

    /   Reply  / 
 3. marja

  Ik zie geen enkele reclame. Kwestie van instellingen wijzigen op je telefoon/laptop?

    /   Reply  / 
 4. Sebas

  Hoe jaag je je lezers weg.. Neem een kellogs flashbanner reclame die je gehele artikel afdekt en zich niet weg laat klikken.

  Doeidoei

    /   Reply  / 
 5. Palma

  Ook op laptop last van irritante reclame,jammer…artikel blijft dus ongelezen… :-(

    /   Reply  / 
 6. Jill Lauret

  Onze excuses voor deze overlast. We gaan onze whizzkids vragen dit zo snel mogelijk op te lossen!

  Smakelijke groet, redactie Koken.blog

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>