Een jarige salade

Op 4 juli 1924, dus 87 jaar geleden, werd de Caesar salad voor het eerst gemaakt. Restauranthouder Caesar Cardini maakte deze salade uit de losse pols, maar zijn klanten bleven er maar om vragen. Het recept voor deze salade is zelfs uitgeroepen tot het belangrijkste recept dat in 50 jaar uit de VS was gekomen! De salade kan je nu makkelijk zelf maken, omdat Caesar Cardini zijn dressing in een fles heeft gestopt.

En vandaag, op de verjaardag van deze wereldberoemde salade, start het dressingmerk Cardini’s met een leuke actie. En je kunt daarbij een geheel verzorgde barbecue voor 10 personen winnen, waarbij er ook nog een kok wordt meegestuurd om je spiesjes om te draaien. En nee, ik zal dat niet zijn. 
 

Het verhaal van de Caesar salad
Het was in de tijd van de drooglegging en er was in veel staten van de VS geen druppel alcohol te krijgen. Ook op de nationale feestdag, Onafhankelijkheidsdag, die op 4 juli gevierd wordt dus niet. En daarom togen veel mensen vanuit Californië naar Tijuana in Mexico. Zo veel, dat restauranthouder Caesar Cardini al snel door zijn voorraad heen raakte. En met zijn laatste ingrediënten verzon hij de Caesar Salad. De weken erna was er zoveel vraag naar, dat hij hem weer vaak ging maken. En met een show: iedere keer als er een bestelling voor de Caesar Salad werd gedaan, maakt hij deze in het midden van het restaurant zodat iedereen het kon zien.

De saladewedstrijd
Wat moet je doen? Stuur op de website van www.caesarsalad.nl jouw lekkerste salade, met dressing natuurlijk, in. En ter inspiratie zal ik deze hele week op koken.blog.nl aandacht besteden aan de lekkerste salades. Doe je mee?

In het filmpje hieronder kan je zien hoe een kok de salade bereidt, zoals Caesar Cardini dat zelf ook deed in zijn restaurant.

Lees ook:Recept – Bacon infused Mexican Caesar Salad
Lees ook:Salade met tuinbonen, munt en pecorino
Lees ook:Een opwindende salade
Lees ook:Salade in een glazen pot
Lees ook:Culinaire doodzondes… volgens de Italianen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een jarige salade

  1. Pingback: Gegrilde auberginesalade | Koken

  2. Pingback: Courgettesalade met perzik | Koken

  3. Pingback: Salade met tuinbonen, munt en pecorino | Koken

  4. Pingback: Een opwindende salade | Koken

  5. Pingback: Recept – Bacon infused Mexican Caesar Salad | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>