1 recept insturen, honderden ervoor terugkrijgen!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: kickstarter. De website waarop mensen geld kunnen zoeken voor hun product. De meest fantastische ideeën hopen ze door crowdfunding mogelijk te maken. Natuurlijk zijn wij vooral geïnteresseerd in de kookgerelateerde producten.

Eentje in het bijzonder trok onze aandacht. Hij vergt een kleine investering van jou, en je krijgt er als kookliefhebber veel voor terug. Recipes by People heet het project.

Wat is het idee?
Als iedereen die meedoet 1 recept instuurt, zorgen de ontwikkelaars ervoor dat de instuurders alle recepten die worden ingestuurd krijgen. Gewoon in een pdf. Inmiddels staat de teller op 869 inzendingen, waarbij sommige meerdere recepten zullen insturen.

Waarom dit project?
Op de site staat eenvoudig en helder: But all in all, it’s really about having fun together and enjoying good food! Een reden die wij alleen maar kunnen onderschrijven.

Wat moet je ervoor doen?
Als het je leuk lijkt om hieraan mee te doen, meld je dan aan op Kickstarter. Het kost je 1 Engelse pond, die gebruikt wordt om het project te betalen. Daarna volgt een mailtje van de makers over de instructies van het opsturen van het recept. Dat moet in het engels en met foto. En dan is het wachten geblazen. Zo zal het boek er in elk geval uit komen te zien:

De uitdagingen
Het leuke van zo’n Kickstarter-project is dat nog niet voor alle problemen een oplossing is gevonden. Wat ga je doen met de verschillende maateenheden die over de hele wereld gebruikt worden? Hoe zorg je dat het document niet te groot wordt om normaal te kunnen downloaden? Allemaal vragen voor de ontwikkelaars. Maar voor die ene Engelse pond niet iets waar je als backer (deelnemer) aan het project echt zorgen over hoeft te maken, nietwaar?

In dit filmpje leggen de makers het idee zelf uit. Ga jij meedoen en welk recept zou je dan insturen?

Hier meer informatie over dit project.

 

 

Lees ook:Recept Caipirinha wettelijk vastgelegd
Lees ook:Digitaal varken, echt varkensvlees
Lees ook:Wat te koken en hoe ‘t te koken?
Lees ook:Video: knapperig, vers brood uit de oven
Lees ook:Haal meer uit je kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>